ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

Συρία: Ο κυβερνητικός στρατός προελαύνει στο κέντρο του Χαλεπιού

Συρία: Ο κυβερνητικός στρατός προελαύνει στο κέντρο του Χαλεπιού Facebook Twitter
0

Ο κυβερνητικός στρατός προελαύνει στο κέντρο του Χαλεπιoύ, αφού ανακατέλαβε από τους αντάρτες πολλά κτίρια έπειτα από σφοδρές οδομαχίες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν στρατηγικής σημασίας κτίρια στη συνοικία Σουλεϊμάν αλ Χαλάμπι, στο κέντρο του Χαλεπιού, και προχωρούν προς άλλες περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών πιο βόρεια, επισημαίνει το Παρατηρητήριο.

Αν ο στρατός καταφέρει να θέσει υπό τον έλεγχό του τη συνοικία Μπουστάν αλ Μπάχα και άλλες συνοικίες που βρίσκονται στα χέρια των ανταρτών στο βόρειο Χαλέπι, η παρουσία των εξεγερμένων θα περιοριστεί σε μια μικρή περιοχή στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης.

Ο συριακός στρατός με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας εξαπέλυσε στις 22 Σεπτεμβρίου μια ευρεία στρατιωτική επιχείρηση για την ανακατάληψη των περιοχών του Χαλεπιού που βρίσκονται στα χέρια των ανταρτών.

Στο νότιο τμήμα της πόλης, η συνοικία Σέιχ Σάιντ ήταν στόχος σφοδρών αεροπορικών επιδρομών από τον στρατό στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας.

Οι χθεσινοί βομβαρδισμοί στο ανατολικό Χαλέπι κόστισαν τη ζωή σε 13 ανθρώπους, μεταξύ αυτών και ένα παιδί, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο. Από την πλευρά του το συριακό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 ακόμη τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς των ανταρτών στο δυτικό Χαλέπι.

Στο μεταξύ ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε σήμερα ότι ο στρατός της χώρας του είναι σε θέση να απομακρύνει την κουρδική πολιτοφυλακή YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) από τη βόρεια Συρία, «όπως έκανε με το Ισλαμικό Κράτος», ενώ προειδοποίησε για τον κίνδυνο να ξεσπάσουν νέες διαδογματικές συγκρούσεις στο Ιράκ μετά τη σχεδιαζόμενη επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης.

Μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο ο Γιλντιρίμ επεσήμανε ότι οι επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία θα συνεχιστούν μέχρις ότου «όλες οι τρομοκρατικές ομάδες» γύρω από την πόλη αλ Μπαμπ να εκδιωχθούν, ενώ πρόσθεσε ότι η κουρδική πολιτοφυλακή έχει καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε μετά την απομάκρυνση του ΙΚ από τη βόρεια Συρία.

Παράλληλα σημείωσε ότι τα σχέδια που καταρτίζονται υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για μια επιχείρηση ανακατάληψης της ιρακινής πόλης της Μόσουλης από το ΙΚ δεν είναι ξεκάθαρα. Εξήγησε μάλιστα ότι υπάρχει κίνδυνος η πόλη να γίνει θέατρο νέων διαδογματικών συγκρούσεων.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΧΗΜΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ουκρανία: «Χτυπήσαμε χημικό εργοστάσιο στη Ρωσία» με πυραύλους Storm Shadow - Γιατί επέλεξαν το συγκεκριμένο

«Τα αποτελέσματα του πλήγματος αποτιμώνται» αναφέρει το ουκρανικό γενικό επιτελείο - «Δύο νεκροί» από την αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

Διεθνή / Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

«Κάθε φορά που υπάρχει βίαιη ενέργεια, λέγεται "είναι το τέλος της εκεχειρίας, αλλά δεν είναι το τέλος, είναι αυτό που πρέπει να συμβεί όταν έχετε ανθρώπους που μισούν ο ένας τον άλλο», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Διεθνή / Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Ο Τραμπ είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι αυτός και ο Πούτιν θα συναντιούνταν σύντομα στην Ουγγαρία. Επιπλέον, αναβλήθηκε και η συνάντηση Ρούμπιο-Λαβρόφ που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη
LIFO NEWSROOM
Σαναέ Τακαΐτσι: Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δηλώνει

Διεθνή / Σαναέ Τακαΐτσι: Από μηχανόβια και ντράμερ στην κορυφή της ανδροκρατούμενης πολιτικής σκηνής της Ιαπωνίας

Η ίδια δηλώνει εργασιομανής, θαυμάστρια της Θάτσερ και αποφεύγει να μιλά για ζητήματα ισότητας φύλου - Ποια είναι η πρώτη πρωθυπουργός της Ιαπωνίας;
LIFO NEWSROOM