Συρία: Νέες αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι- Στόχος και φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια

Συρία: Νέες αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι- Στόχος και φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια Facebook Twitter
0

Συριακά ή ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν φορτηγά που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια αργά σήμερα κοντά στο Χαλέπι, έπειτα από την λήξη της εκεχειρίας, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Σύμφωνα με την ΜΚΟ τα φορτηγά πραγματοποιούσαν μια συνηθισμένη διανομή βοήθειας που εκτελεί μια διεθνής οργάνωση σε μια περιοχή δυτικά της πόλης του Χαλεπιού και επλήγησαν από τις επιδρομές κοντά στην πόλη Ουρμ αλ Κούμπρα.


Τα Ηνωμένα Έθνη και ο Ερυθρός Σταυρός και Ερυθρά Ημισέληνος δήλωσαν πως διεξάγουν έρευνα για τις αναφορές, χωρίς να επισημάνουν σε ποια οργάνωση ανήκαν τα φορτηγά. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, έπειτα από την λήξη της παύσης των εχθροπραξιών, την οποία ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο συριακός στρατός, πραγματοποιήθηκαν 35 αεροπορικές επιθέσεις εντός και γύρω της πόλης του Χαλεπιού.

Σημειώνεται πως λιγότερο από δύο ώρες μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε ο συριακός στρατός κηρύσσοντας τον "τερματισμό" της εκεχειρίας, αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμοί έπληξαν σήμερα το βράδυ περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες στο Χαλέπι, καθώς και χωριά που βρίσκονται κοντά στην πόλη. Όπως ανέφερε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου, οι σφοδρές και αδιάκοπες επιδρομές στόχευσαν αρκετές περιοχές στον ανατολικό τομέα της πόλης, συμπληρώνοντας πως σειρήνες ασθενοφόρων ακούγονταν, ενώ ξέσπασαν φωτιές σε αρκετά μέρη του ανταρτοκρατούμενου τομέα της πόλης.


Το Παρατηρητήριο επιβεβαίωσε τις επιδρομές και τους βομβαρδισμούς στην πόλη και στην ομώνυμη επαρχία στα νοντιοδυτικά της πόλης, κάνοντας λόγο για αριθμό νεκρών και τραυματιών. Δεν ήταν σε θέση να εξακριβώσει την προέλευση των αεροσκαφών.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ