Συρία: Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν στρατιωτική βάση - Για νεκρούς κάνει λόγο το Συριακό Παρατηρητήριο

Συρία: Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν στρατιωτική βάση - Για νεκρούς κάνει λόγο το Συριακό Παρατηρητήριο Facebook Twitter
Συρία: Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν στρατιωτική βάση - Πληροφορίες για νεκρούς (EPA/Αρχείο)
0

Ισραηλινά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τον Λίβανο και βομβάρδισαν στρατιωτική βάση στη συριακή επαρχία Χάμα, σύμφωνα με συριακά μέσα ενημέρωσης. Για νεκρούς κάνει λόγο το Συριακό Παρατηρητήριο.

Συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν αργά σήμερα ότι ισραηλινά αεροσκάφη, πετώντας πάνω από τον Λίβανο, έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στη βορειοδυτική συριακή επαρχία Χάμα, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές, στην τελευταία κλιμάκωση των ισραηλινών επιδρομών τους τελευταίους μήνες.

Νωρίτερα, κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η συριακή αεράμυνα αναχαίτισε επίθεση πυραύλων άγνωστης προέλευσης σε μια πόλη στη βορειοδυτική επαρχία Χάμα.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι οι πύραυλοι έπληξαν τα προάστια της πόλης Μασγιάφ. Το Ισραήλ έχει εντείνει τους τελευταίους δύο μήνες τις επιθέσεις σε ύποπτους ιρανικούς στόχους στο έδαφος της Συρίας.

 Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε επίσης ότι ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε επιδρομές στην κεντρική Συρία, σκοτώνοντας ανθρώπους σε μια περιοχή που ελέγχεται από τον συριακό στρατό και από Ιρανούς. Δεν ανέφερε αριθμό θυμάτων.

«Οι επιδρομές είχαν στόχο εργοστάσια όπλων και ένα επιστημονικό κέντρο για την κατασκευή πυραύλων εδάφους - εδάφους μικρού βεληνεκούς" στην περιοχή Μασγιάφ στα δυτικά προάστια της επαρχίας Χάμα», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, κάνοντας λόγο για "νεκρούς".

Ερωτηθείσα για την πυραυλική επίθεση, μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε να σχολιάσει.

Δυτικές πηγές πληροφοριών τονίζουν ότι το Ισραήλ έχει κλιμακώσει τις επιδρομές στη Συρία σε μια περίοδο που η προσοχή του κόσμου βρίσκεται στην πανδημία του κορωνοϊού.

Πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν έχουν εδραιώσει την παρουσία τους κοντά στο Μασγιάφ, όπου διατηρούν βάσεις, στο πλαίσιο μιας αυξανόμενης παρουσίας σε όλη τη ελεγχόμενη από την κυβέρνηση Συρία, σύμφωνα με τις πηγές.

Το Ισραήλ έχει αναγνωρίσει ότι έχει πραγματοποιήσει πολλές επιδρομές στη Συρία από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου το 2011, θεωρώντας την παρουσία του Ιράν μια στρατηγική απειλή.

Με πληροφορίες του Reuters/AFP/ΑΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση»

Διεθνή / Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση» - Πώς εμπλέκεται η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης

«Ενημερωθήκαμε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας ότι θα κλείσει τις πόρτες της, χωρίς να δώσει εξήγηση», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του νορβηγικού υπουργείου Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διεθνή / Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διαρρεύσαντα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ενώ τα αραβικά κράτη καταδίκασαν δημόσια τον πόλεμο στη Γάζα, ενίσχυσαν κρυφά τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ – μια συνεργασία που μπορεί να διαμορφώσει τη μελλοντική εκεχειρία
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Διεθνή / Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Η ανακοίνωση έγινε σε μια εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη και η τεχνολογική επανάσταση επανακαθορίζουν την παραγωγικότητα, τη βιωσιμότητα και τις κοινωνικές ισορροπίες σε παγκόσμιο επίπεδο
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

Διεθνή / Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

«Ο Θεός να ευλογεί εσάς, την οικογένειά σας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και τη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες της Επαγγελίας» σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM