Συρία: Έξι στρατιώτες νεκροί από συγκρούσεις με τις τουρκικές δυνάμεις

Συρία: Έξι στρατιώτες νεκροί από συγκρούσεις με τις τουρκικές δυνάμεις Facebook Twitter
EPA
0

Έξι στρατιώτες του συριακού καθεστώτος σκοτώθηκαν την Τρίτη, σε συγκρούσεις με τις τουρκικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν από «πυρά πυροβολικού» και ένας «εκτελέσθηκε» από Σύρους αντάρτες που υποστηρίζουν τον τουρκικό στρατό σε συγκρούσεις έξω από το χωριό Αλ-Ασαντίγια που βρίσκεται κοντά στα σύρο-τουρκικά σύνορα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Επίσης το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, επικαλούμενο κουρδικές πηγές, μετέδωσε ότι κατά την διάρκεια των συγκρούσεων ο τουρκικός στρατός και φιλοτουρκικές ένοπλες συριακές ομάδες αιχμαλώτισαν 14 Σύρους στρατιώτες στην κατοικημένη περιοχή Τελ –Ταμέρ.

Νωρίτερα σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News Arabia είχε μεταδώσει ότι στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας φαίνεται να έλαβαν χώρα οι πρώτες συγκρούσεις μεταξύ τμημάτων του συριακού κυβερνητικού στρατού και του τουρκικού στρατού.

Στις 13 Οκτωβρίου το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA είχε μεταδώσει ότι η Δαμασκός σε συμφωνία με τους Κούρδους έστειλε στρατό στην βόρεια Συρία για να αναχαιτίσει τον τουρκικό στρατό. Στις μέρες που ακολούθησαν ο συριακός κυβερνητικός στρατός κατέλαβε χωρίς μάχες μια σειρά πόλεις και χωριά που βρίσκονται στις κουρδικές περιοχές. Μεταξύ τους οι πόλεις Τάμπκα, Μάνμπιτζ , Ράκα και Κομπάνι. Στις 17 Οκτωβρίου τμήματα του συριακού στρατού έφθασαν στα σύνορα με την Τουρκία.

Οι δυνάμεις της Άγκυρας έβαλαν στόχο με πυρά πυροβολικού τα στρατεύματα του συριακού καθεστώτος και «μάχες με πολυβόλα» διεξάγονταν το πρωί κοντά στο χωριό Αλ-Ασαντίγια, κοντά στα συροτουρκικά σύνορα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το οποίο αναφέρει πως πρόκειται για τις «πρώτες μάχες» ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα μετά την έναρξη της επίθεσης της Άγκυρας για την εκδίωξη των κουρδικών δυνάμεων από τη ζώνη.

Οι δυνάμεις της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας, YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού), εξακολουθούν να μην έχουν αποσυρθεί πλήρως από μια λωρίδα γης στη βορειοανατολική Συρία, από την οποία η Άγκυρα λέει πως πρέπει να φύγουν, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, μερικές ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την αποχώρησή τους.

Η Τουρκία θα συζητήσει τα επόμενα βήματά της με την Μόσχα δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Ρωσική στρατιωτική αντιπροσωπεία μετέβη, είπε, στην Τουρκία για να συζητήσει τις κοινές περιπολίες, που έχουν προγραμματιστεί να αρχίσουν σήμερα. Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας επανέλαβε ότι αν οι Κούρδοι μαχητές δεν αποχωρήσουν σε βάθος 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Τουρκία, τότε, οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις θα εκκαθαρίσουν την περιοχή.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, την οποία ενημέρωσε για όσα συμφώνησε με τον Τούρκο Πρόεδρο στις 22 Οκτωβρίου, στο Σότσι, αναφορικά με τις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ θα απωθήσουν οποιαδήποτε προσπάθεια να αποσπαστούν πετρελαιοπηγές από την κατοχή των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, κουρδοαραβικής συμμαχίας που έχει συμμαχήσει με την Ουάσιγκτον, χρησιμοποιώντας «συντριπτική ισχύ», είτε ο αντίπαλος είναι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους είτε δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Συρία ή τη Ρωσία, διεμήνυσε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ανήγγειλαν την περασμένη εβδομάδα ότι θα ενισχύσουν τις θέσεις τους στην ανατολική Συρία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Sigmalive

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Λίβανος: Oι πολίτες επιστρέφουν μετά την εύθραυστη εκεχειρία αντικρίζοντας εικόνες καταστροφής

«Μου είπαν ότι το σπίτι μου έχει καταστραφεί, αλλά ήθελα να το δω με τα μάτια μου» - Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και πολλές κατοικίες είχαν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Διεθνή / Ιταλία: Μπόνους σε δικηγόρους για να πείθουν τους μετανάστες-πελάτες τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Το ακριβές ποσό δεν καθορίζεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μελόνι, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού Τύπου ανέρχεται περίπου στα 615 ευρώ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνή / Ιράν: «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιό μας ταχύτερα από πριν» - Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, απαθανατίζει τον διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, να επιθεωρεί υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις άγνωστης τοποθεσίας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Διεθνή / Η κρίση στο Ιράν παραμερίζει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης από την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αναμένεται να ανατρέψει τα σχέδια των ηγετών να συζητήσουν την οικονομία και τον προϋπολογισμό της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM