Συρία: Ένα εκατομμύριο παιδιά πρόσφυγες

Συρία: Ένα εκατομμύριο παιδιά πρόσφυγες Facebook Twitter
1

Ένα εκατομμύριο παιδιά έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τη Συρία και να γίνουν πρόσφυγες, εξαιτίας του εμφυλίου που μαίνεται στη χώρα.

Όπως αναφέρει κοινή ανακοίνωση της UNICEF και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, τα παιδιά αποτελούν το 50% των προσφύγων. Τα περισσότερα έχουν καταλήξει στο Λίβανο, την Ιορδανία, την Τουρκία, το Ιράκ και την Αίγυπτο. Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι περίπου 740.000 παιδιά πρόσφυγες από τη Συρία είναι κάτω των 11 ετών.

Σύμφωνα με το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, στη Συρία περίπου 7.000 παιδιά σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και η UNICEF υπολογίζουν πως περισσότερα από 2 εκατ. παιδιά έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της χώρας. Περισσότερα από 3.500 παιδιά στην Ιορδανία, το Λίβανο και το Ιράκ διέσχισαν τα συριακά σύνορα ασυνόδευτα, χωρίς τις οικογένειές τους.

Την απειλή της παιδικής εργασίας και του πρόωρου γάμου για τα παιδιά πρόσφυγες, και την πιθανότητα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και εμπορίας υπογραμμίζουν οι δύο φορείς.

«Αυτό που διακυβεύεται δεν είναι τίποτα λιγότερο από την επιβίωση και την ευημερία μιας γενιάς αθώων», τόνισε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες.

«Το εκατομμυριοστό παιδί πρόσφυγας δεν είναι, απλώς, ένας ακόμη αριθμός», ανέφερε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της UNICEF Άντονι Λέικ, προσθέτοντας ότι θα πρέπει «να σταματήσουμε και να αναρωτηθούμε πώς είναι δυνατόν, συνειδητά, να συνεχίζουμε να απογοητεύουμε τα παιδιά της Συρίας».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου

Διεθνή / Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου - «Έχουμε εξαντληθεί»

«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μας έχει απομείνει για να ακουστούμε. Τα προβλήματα συσσωρεύονται εδώ και χρόνια και η ληστεία τα έφερε όλα στην επιφάνεια», δήλωσε εργαζόμενος του μουσείου
THE LIFO TEAM
Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM