Συρία: Δεκάδες τζιχαντιστές νεκροί μετά από πυραυλική επίθεση

Συρία: Δεκάδες τζιχαντιστές νεκροί μετά από πυραυλική επίθεση Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία Αρχείου
0

Τουλάχιστον 40 ηγετικά στελέχη των τζιχαντιστών σκοτώθηκαν σήμερα σε πυραυλική επίθεση εναντίον μιας συγκέντρωσής τους, κοντά στην πόλη Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία.

Τον θάνατο των τζιχαντιστών ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οργάνωση που παρακολουθεί τις εξελίξεις στη χώρα από την έναρξη του πολέμου, το 2011.

Σύμφωνα με τον Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, τον διευθυντή του Παρατηρητήριου, οι πύραυλοι έπληξαν μια συνέλευση των αρχηγών των τζιχαντιστικών ομάδων Χουράς αλ Ντιν, Ανσάλ αλ Ταουχίντ και άλλων, μέσα σε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης. «Τουλάχιστον 40 από αυτούς σκοτώθηκαν», τόνισε, διευκρινίζοντας ότι δεν γνωρίζει ποιος ευθύνεται για αυτό το πλήγμα.

Η Χουράς αλ Ντιν είναι μια μικρή οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα. Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν επρόκειτο για αεροπορική επιδρομή ή για επίθεση με πυραύλους εδάφους-αέρος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM
Η βία εις βάρος των διεμφυλικών έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Διεθνή / Η βία εις βάρος των διεμφυλικών ατόμων έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Eυρήματα από νέα έρευνα της FRA αποκαλύπτουν ραγδαία αύξηση της βίας κατά διεμφυλικών στην ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια, με βασική αιτία την παραπληροφόρηση και την πολιτική ρητορική μίσους
LIFO NEWSROOM