«Συνταξιοδοτήθηκε» η Φρίντα το λαμπραντόρ διασώστης που έγινε διάσημο από τον φονικό σεισμό του Μεξικό

«Συνταξιοδοτήθηκε» η Φρίντα το λαμπραντόρ διασώστης που έγινε διάσημο από τον φονικό σεισμό του Μεξικό Facebook Twitter
0

Η Φρίντα, το σκυλί διασώστης, το οποίο έγινε παγκοσμίως γνωστό για τη συμβολή του στις έρευνες στον σεισμό του Μεξικό το 2017, «συνταξιοδοτήθηκε» έπειτα από εννέα χρόνια υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το BBC, η Φρίντα «υπηρετούσε» στο Πολεμικό Ναυτικό του Μεξικού και χτες το Σώμα τίμησε το λαμπραντόρ για τις πολύτιμες υπηρεσίες του.

Η Φρίντα έχει συμμετάσχει σε 53 επιχειρήσεις διάσωσης στο Μεξικό, την Αϊτή, την Γουατεμάλα και τον Ισημερινό. Το Ναυτικό πιστώνει στην Φρίντα την διάσωση 12 ανθρώπων και τον εντοπισμό περισσοτέρων από 40 πτωμάτων.

«Το γαβγισμά της πάντα μας έδινε ελπίδα και σε στιγμές πόνου και αβεβαιότητας μας ανακούφιζε», δήλωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Εντουάρντο Ρεντόντο.

Φωτογραφίες της Φρίντα που φοράει προστατευτική μάσκα στα μάτια και αναζητεί τυχόν επιζώντες στα συντρίμμια ενός σχολείου στην Πόλη του Μεξικού είχαν δημοσιευτεί σε όλον τον κόσμο και έγιναν σύμβολο ελπίδας για το Μεξικό μετά τον σεισμό που στοίχισε τη ζωή σε 300 άτομα.

Σήμερα είναι δέκα ετών και οι φροντιστές της κρέμασαν την διάσημη μάσκα της και τις «μπότες» της και της απένειμαν ένα λαστιχένιο παιχνίδι.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εργαζόμενος στην αμφιλεγόμενη βοήθεια στη Γάζα: Είδα συναδέλφους να πυροβολούν πεινασμένους Παλαιστίνιους

Διεθνή / Εργαζόμενος στην αμφιλεγόμενη βοήθεια στη Γάζα: Είδα συναδέλφους να πυροβολούν πεινασμένους Παλαιστίνιους

Ο άνδρας εργαζόταν στον τομέα ασφαλείας της αμφιλεγόμενης υπηρεσίας διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα - Περισσότεροι από 400 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί προσπαθώντας να λάβουν φαγητό
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Μπλόκα σε όλες τις μεγάλες πόλεις ανήγγειλαν για σήμερα οι φοιτητές

Διεθνή / Σερβία: Μπλόκα σε όλες τις μεγάλες πόλεις ανήγγειλαν για σήμερα οι φοιτητές

Αφορμή για τον σχεδιαζόμενο αποκλεισμό των πόλεων αποτέλεσε η βία που χρησιμοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από την αστυνομία κατά φοιτητών σε μπλόκα και επίσης η προσπάθεια αστυνομικών, το βράδυ της Τετάρτης, να εισέλθουν διά της βίας στη Νομική.
LIFO NEWSROOM