Συνομιλίες Πούτιν με Μακρόν και Μέρκελ για την εφαρμογή της εκεχειρίας στη Συρία

Συνομιλίες Πούτιν με Μακρόν και Μέρκελ για την εφαρμογή της εκεχειρίας στη Συρία Facebook Twitter
EPA
0

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Εμανουέλ Μακρόν και η  Άνγκελα Μέρκελ υποστήριξαν «τη συνέχιση των κοινών προσπαθειών» για την εφαρμογή της εκεχειρίας στη Συρία και συμφώνησαν «να ενισχύσουν την ανταλλαγή πληροφοριών» για την κατάσταση στη χώρα αυτή, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.


Παράλληλα στο Βερολίνο, Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας κάλεσαν τον ρώσο πρόεδρο κατά την τηλεφωνική επικοινωνία τους να ασκήσει «τη μέγιστη» πίεση επί της συριακής κυβέρνησης για να σταματήσουν οι μάχες στην Ανατολική Γούτα.

Το Κρεμλίνο ανέφερε στην ανακοίνωσή του πως ο Ρώσος πρόεδρος, ο γάλλος ομόλογός του και η γερμανίδα καγκελάριος συνομίλησαν για την κατάσταση στη Συρία, ιδιαίτερα «στην Ανατολική Γούτα, και για το πρόβλημα της πρόσβασης ανθρωπιστικής βοήεθιας σ' αυτή την περιφέρεια και σε άλλες συριακές περιφέρειες», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

Οι τρεις ηγέτες εξέφρασαν «ικανοποίηση για την εποικοδομητική κοινή δουλειά χάρη στην οποία υιοθετήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου η απόφαση 2401 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» που προβλέπει εκεχειρία διάρκειας ενός μήνα στη Συρία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι ηγέτες «υπογράμμισαν τη συνέχιση των κοινών προσπαθειών προς το συμφέρον της πλήρους και όσο το δυνατόν ταχύτερης εφαρμογής» της απόφασης αυτής, αναφέρει το Κρεμλίνο.

Οι Πούτιν, Μακρόν και Μέρκελ «συμφώνησαν να ενισχύσουν την ανταλλαγή πληροφοριών μέσω διαφόρων διαύλων για την κατάσταση στη Συρία», προσθέτει.

Από την πλευρά του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενημέρωσε τους συνομιλητές του «για τα πρακτικά μέτρα που λαμβάνονται από τη ρωσική πλευρά για την απομάκρυνση των αμάχων, την διέλευση φορτίων ανθρωπιστικής βοήθειας και την ιατρική περίθαλψη του συριακού πληθυσμού που πλήττεται» από την ένοπλη σύγκρουση, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Επισημάνθηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η εκεχειρία δεν εφαρμόζεται όσον αφορά τις επιχειρήσεις εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων», προσθέτει το Κρεμλίνο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κρυμμένο στολίδι της Ευρώπης: Αυτή είναι η πιο αυθεντική χριστουγεννιάτικη αγορά

Διεθνή / Το κρυμμένο στολίδι της Ευρώπης: Αυτή είναι η πιο αυθεντική χριστουγεννιάτικη αγορά

Επτά χώρες, ένας νικητής. Μια οικογένεια που κουράστηκε από τις πολυσύχναστες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης είχε μία αναπάντεχη εμπειρία στο κρυμμένο «στολίδι» της ηπείρου.
LIFO NEWSROOM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM