Σύνοδος κορυφής Ρωσίας-ΕΕ

Σύνοδος κορυφής Ρωσίας-ΕΕ Facebook Twitter
0

Ξεκίνησαν σήμερα στην Αγία Πετρούπολη οι επίσημες συνομιλίες της 29ης συνόδου κορυφής Ρωσίας-ΕΕ, στη διάρκεια των οποίων αναμένεται να κυριαρχήσει η κρίση στη Συρία.

Στις συνομιλίες παίρνουν μέρος ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπάι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, οι οποίοι θα δώσουν συνέντευξη Τύπου το απόγευμα.

Ο Πούτιν άρχισε τις συνομιλίες με τους ηγέτες της ΕΕ βάζοντας στο τραπέζι το θέμα των "φραγμών" που κατά την άποψή του έχουν επιβληθεί στους Ρώσους.

"Μια ειλικρινής συνεργασία είναι αδύνατη όσο υπάρχουν εμπόδια για τους πολίτες της χώρας μας", τόνισε ο Πούτιν αναφερόμενος στην κατάργηση του καθεστώτος της βίζας που ζητεί η Μόσχα.

Οι ρώσοι δημοσιογράφοι που συνόδευσαν τον Πούτιν στο Βερολίνο και στη συνέχεια στο Παρίσι, είχαν βίζα για ένα 24ωρο, η οποία έληξε στο μέσον της συνέντευξης Τύπου του ρώσου προέδρου.

"Λοιπόν, τί, θα έπρεπαν να σηκωθούν και να φύγουν;", διερωτήθηκε ο Πούτιν.

Οι δυο πλευρές αναμένεται να συζητήσουν μεταξύ άλλων θέματα σχετικά με το εμπόριο και τη συνεργασία τους στον τομέα της ενέργειας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συμφωνία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν δίνει στην Τουρκία άνοιγμα στον νότιο Καύκασο

Ανάλυση / Η συμφωνία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν δίνει στην Τουρκία άνοιγμα στον νότιο Καύκασο

Η νέα ειρηνευτική συμφωνία με διαμεσολάβηση των ΗΠΑ μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας ανοίγει τον δρόμο για εξομάλυνση Τουρκίας-Αρμενίας, ενισχύοντας τα στρατηγικά συμφέροντα της Άγκυρας στον Νότιο Καύκασο και την Κεντρική Ασία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΤΡΑΜΠ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Διεθνή / Ανάλυση BBC: Η πρώτη αποτίμηση της συνάντησης στον Λευκό Οίκο - Η στάση Τραμπ, Ζελένσκι και Ευρωπαίων

«Κανείς δεν θέλει να διαφωνήσει με τον Τραμπ» αλλά η γλώσσα του σώματός τους υποδηλώνει ότι «μπορεί να μην είναι τόσο αισιόδοξοι όσο υποδηλώνουν τα λόγια τους» - «Ο Τραμπ διέκοψε τις συνομιλίες με τους Ευρωπαίους για να μιλήσει με τον Πούτιν»
LIFO NEWSROOM