ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Ζευγάρι συνελήφθη στη Γερμανία για εμπόριο βρεφών στην Ελλάδα

Συνελήφθησαν στη Γερμανία Βούλγαροι που κατηγορούνται για εμπόριο βρεφών στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

Συνελήφθη στη Γερμανία ένα ζευγάρι Βούλγαρων που κατηγορούνται για εμπόριο βρεφών στην Ελλάδα.

Οι δύο τους συνελήφθησαν στην πόλη Νοϊκίρχεν την προηγούμενη εβδομάδα, με ευρωπαϊκό ένταλμα, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα για εμπόριο βρεφών επί ελληνικού εδάφους.

 

Ο γιος του ζευγαριού, που αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες, είχε ήδη συλληφθεί στη Βουλγαρία. Οι βουλγαρικές αρχές αναμένουν την έκδοση του ζευγαριού, ενώ αν κριθούν ένοχοι οι τρεις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης από 5 έως 15 έτη.

 

Οι τρεις τους κατηγορούνται ότι στρατολογούσαν εγκύους από όλη τη Βουλγαρία, προκειμένου να ταξιδέψουν στην Ελλάδα για να γεννήσουν και να πωλήσουν τα μωρά τους σε μεσολαβητές, από 2.500 έως 3.500 ευρώ.

 

Η εγκληματική ομάδα ήταν δραστήρια από το 2015 σύμφωνα με τις βουλγαρικές εισαγγελικές αρχές. Έως τώρα έχουν στοιχειοθετηθεί τουλάχιστον εννέα υποθέσεις γυναικών που πούλησαν τα μωρά τους μέσω αυτού του κυκλώματος. Υπάρχουν υποψίες ότι οι Έλληνες συνεργοί τους συμμετείχαν σε διεθνές κύκλωμα εμπορίας βρεφών.

 

Η Ελλάδα έγινε συνήθης προορισμός για εμπόριο βρεφών, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείων ειδήσεων, επειδή οι αυστηροί όροι για την υιοθεσία έκαναν πολλά ζευγάρια να στραφούν σε παράνομες εναλλακτικές.

 

Αν και ο χρόνος αναμονής για την υιοθεσία στην Ελλάδα μειώθηκε με νόμο του 2018, συνεχίζει το δημοσίευμα, υπάρχουν ακόμη παράνομα δίκτυα, στα οποία συνήθως οι μητέρες παίρνουν ένα μικρό μέρος των χρημάτων και το μεγαλύτερο μερίδιο καταλήγει στις τσέπες των υπολοίπων εμπλεκομένων στα κυκλώματα.

Διεθνή
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ