Συνελήφθη ο υπέρμαχος του «Frexit» για σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση

Συνελήφθη ο υπέρμαχος του «Frexit» για σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση Facebook Twitter
Συνελήφθη ο υπέρμαχος του «Frexit» για σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση (EPA)
0

Η αστυνομία συνέλαβε τον επικεφαλής του γαλλικού κόμματος κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρώην υποψήφιο για για την γαλλική προεδρία, Francois Asselineau, έπειτα από καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Ο 63χρονος επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατικής Ένωσης, η οποία έχει κάνει εκστρατεία για την αποχώρηση της Γαλλίας από ΕΕ και ΝΑΤΟ, συνελήφθη έπειτα από καταγγελίες δύο πρώην υπαλλήλων του κόμματος.

Η σύλληψή του θα μπορούσε να εξαλείψει κάθε ελπίδα για μελλοντική διεκδίκηση της γαλλικής προεδρίας το 2022 μετά την πρώτη του συμμετοχή το 2017, κατά την οποία κέρδισε μόλις 0,92% των ψήφων.

Ο Asselineau βρίσκεται υπό έρευνα για σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση, (σεξουαλική και μη σεξουαλική), από τον Μάιο του 2020, δήλωσε η εισαγγελία του Παρισιού στο AFP αργά την Τετάρτη.

Δύο πρώην υπάλληλοι της UPR υπέβαλαν καταγγελίες εναντίον του Asselineau, ο οποίος από την πλευρά του έκανε λόγο για «συκοφαντία». Οι βοηθοί επέμειναν δε, ότι οι κατηγορίες είναι ψευδείς.

Άλλοι πολιτικοί που έχουν αντιμετώπισαν κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση περιλαμβάνουν τον υπουργό Εσωτερικών Gerald Darmanin και τον πρώην υπουργό περιβάλλοντος Nicolas Hulot. Και οι δύο άνδρες έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες ενώ κανένας δεν έχει καταδικαστεί.

 
Με πληροφορίες του AFP
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φωτογράφος και ακτιβίστρια Nan Goldin στην 1η θέση της φετινής λίστας Art Review Power 100

Διεθνή / Η φωτογράφος και ακτιβίστρια Nan Goldin στην 1η θέση της φετινής λίστας Art Review Power 100

Η λίστα για πρώτη φορά κυριαρχείται από καλλιτέχνες οι οποίοι δεν δημιουργούν απλώς έργα για μουσεία και γκαλερί αλλά χρησιμοποιούν την ιδιότητά τους για να υπερασπιστούν και να επιφέρουν ευρύτερες κοινωνικές αλλαγές.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιάννης Βαληνάκης: «Ο Ερντογάν θέλει να αλλάξει τα σύνορα»

LiFO politics / Γιάννης Βαληνάκης: «Ο Ερντογάν θέλει να αλλάξει τα σύνορα»

Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με τον καθηγητή Διεθνών Σχέσεων και πρώην υφυπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης Καραμανλή, Γιάννη Βαληνάκη, ενόψει της επίσκεψης στην Αθήνα του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ