Συνελήφθη 17χρονος μαθητής για σχεδιασμό ένοπλης επίθεσης στο Τέξας

Συνελήφθη 17χρονος μαθητής για σχεδιασμό ένοπλης επίθεσης στο Τέξας Facebook Twitter
0

Ένας 17χρονος στο Πλέινο του Τέξας συνελήφθη, καθώς φέρεται να σχεδίαζε να διαπράξει ένοπλη επίθεση, με έμπνευση από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, σε ένα εμπορικό κέντρο της πόλης, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές ασφαλείας.


Το FBI και η τοπική αστυνομία γνωστοποίησαν ότι ο μαθητής Λυκείου Μάτιν Αζίζι-Γιαράντ σχεδίαζε να διαπράξει επίθεση στα μέσα Μαΐου και επιδίωξε να στρατολογήσει και άλλους προκειμένου να πάρουν μέρος.

Σύμφωνα με τις αρχές, είχε συντάξει ένα κείμενο, με τίτλο «Μήνυμα στην Αμερική» όπου αιτιολογούσε τις ενέργειές του.

Ο νεαρός Αμερικανός παραμένει υπό κράτηση και έχει οριστεί εγγύηση ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή email

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή emails

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ήταν «σωστό» να παραιτηθεί ο Μάντελσον, προσθέτοντας: «Όπως είπε ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί, ο Πίτερ Μάντελσον απογοήτευσε τη χώρα του»
THE LIFO TEAM