Συνεχίζεται η αναζήτηση πρωθυπουργού κοινής αποδοχής στην Ιταλία

Συνεχίζεται η αναζήτηση πρωθυπουργού κοινής αποδοχής στην Ιταλία Facebook Twitter
Ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι (EPA)
0

Συνεχίζεται ο διάλογος των Πέντε Αστέρων με την Λέγκα με στόχο τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Μέχρι σήμερα οι πιθανότητες εξεύρεσης λύσης έμοιαζαν ελάχιστες αλλά, σύμφωνα με διαρροές, ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι και ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο προσπαθούν να εντοπίσουν ένα τρίτο πρόσωπο κοινής αποδοχής για την πρωθυπουργία.


Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι τις ώρες αυτές εξετάζει το ενδεχόμενο της αποχής (έστω και με ενστάσεις) κατά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης σε ενδεχόμενη κυβέρνηση της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων.

Μέσα στο επόμενο εικοσιτετράωρο να πρέπει να διαπιστωθεί αν θα μπορέσει όντως να υπάρξει απεμπλοκή και να συσταθεί μια κυβέρνηση από τις δυο αυτές πολιτικές δυνάμεις.

Αν και η συγκεκριμένη προσπάθεια ναυαγήσει, ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα θα επιλέξει τεχνοκράτη πρωθυπουργό και είναι πολύ πιθανό η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Διεθνή / Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Το habeas corpus αποτελεί θεμελιώδη αρχή του αγγλοσαξονικού δικαίου - Το Σύνταγμα των ΗΠΑ επιτρέπει την αναστολή της νομικής αυτής προστασίας μόνο «σε περιπτώσεις εξέγερσης ή εισβολής»
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Η Ευρώπη πιέζει για εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών - Η θέση της Ελλάδας

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ευρώπη πιέζει για εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών - Η θέση της Ελλάδας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συμμετείχε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας προς την Ουκρανία και την ανάγκη για άμεση εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας τριάντα ημερών
LIFO NEWSROOM