Συνεχίζεται η αναζήτηση πρωθυπουργού κοινής αποδοχής στην Ιταλία

Συνεχίζεται η αναζήτηση πρωθυπουργού κοινής αποδοχής στην Ιταλία Facebook Twitter
Ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι (EPA)
0

Συνεχίζεται ο διάλογος των Πέντε Αστέρων με την Λέγκα με στόχο τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Μέχρι σήμερα οι πιθανότητες εξεύρεσης λύσης έμοιαζαν ελάχιστες αλλά, σύμφωνα με διαρροές, ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι και ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο προσπαθούν να εντοπίσουν ένα τρίτο πρόσωπο κοινής αποδοχής για την πρωθυπουργία.


Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι τις ώρες αυτές εξετάζει το ενδεχόμενο της αποχής (έστω και με ενστάσεις) κατά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης σε ενδεχόμενη κυβέρνηση της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων.

Μέσα στο επόμενο εικοσιτετράωρο να πρέπει να διαπιστωθεί αν θα μπορέσει όντως να υπάρξει απεμπλοκή και να συσταθεί μια κυβέρνηση από τις δυο αυτές πολιτικές δυνάμεις.

Αν και η συγκεκριμένη προσπάθεια ναυαγήσει, ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα θα επιλέξει τεχνοκράτη πρωθυπουργό και είναι πολύ πιθανό η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM