Συναγερμός στην Κίνα, από τον τυφώνα Φίτοου

Συναγερμός στην Κίνα, από τον τυφώνα Φίτοου Facebook Twitter
0

Χιλιάδες κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τις περιοχές που αναμένεται να περάσει ο τυφώνας Φίτοου, που θα πλήξει τις ακτές της χώρας το βράδυ.

Ηδη η Κίνα βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, μετά και την χθεσινή ανακοίνωση της μετεωρολογικής υπηρεσία της Κίνας που χθες σήμανε κόκκινο συναγερμό. Πρόκειται για την μεγαλύτερη βαθμίδα στην κλίμακα συναγερμού.

Το επίκεντρο του τυφώνα Φίτοου μετακινείται με ταχύτητα 15 χλμ/ώρα. Ο τυφώνας ακολουθείται από ισχυρούς ανέμους και ραγδαίες βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με τους ειδικούς σήμερα το επίκεντρό του τυφώνα θα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 360 χλμ από την πόλη Γουενζού, στην Ζεγιάνγκ.

Οπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίναμ από την περιοχή έχουν απομακρυνθεί περίπου 130.000 κάτοικοι.

Το εθνικό μετεωρολογικό κέντρο ζήτησε από τις τοπικές αρχές και τους κατοίκους να βρίσκονται σε επιφυλακή και να ακολουθούν τις οδηγίες που θα τους ανακοινώνονται.

Να σημειωθεί ότι σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται και η Ταϊβάν, όπου ακυρώθηκαν διεθνείς πτήσεις και παρέλυσαν οι θαλάσσιες συγκοινωνίες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: Έκθεση ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη χώρα - Απέρριψε συστάσεις Ελλάδας και Κύπρου

Διεθνή / Τουρκία: Έκθεση ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη χώρα - Απέρριψε συστάσεις Ελλάδας και Κύπρου

Μεταξύ των συστάσεων της Ελλάδας ήταν «να αντιμετωπιστεί η διάκριση και η βία κατά των γυναικών και των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ και τη διασφάλιση της προστασίας των μειονοτήτων»
LIFO NEWSROOM