Συναγερμός στην κεντρική Ιταλία: Άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον μεταναστών - Τέσσερις τραυματίες

Συναγερμός στην κεντρική Ιταλία: Άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον μεταναστών - Τέσσερις τραυματίες Facebook Twitter
EPA
0

Ενας άνδρας άνοιξε σήμερα πυρ εναντίον περαστικών στην πόλη Ματσεράτα της κεντρικής Ιταλίας τραυματίζοντας τουλάχιστον τέσσερις αφρικανούς μετανάστες και σύμφωνα με το Reuters πρόκειται για μια επίθεση με ρατσιστικό κίνητρο.

Σύμφωνα με το ιταλικό ειδησεογραφικό δίκτυο Tgcom, ο άνδρας αυτός συνελήφθη.

Ο δήμαρχος της Ματσεράτα, μιας πόλης που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 200 χλμ ανατολικά της Ρώμης, έκανε έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους.

"Μείνετε στα σπίτια σας μέχρι νεωτέρας. Κυκλοφορεί ένας ένοπλος με το αυτοκίνητό του που ανοίγει πυρ στους δρόμους της πόλης", αναφέρει σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο Facebook ο δήμαρχος Ρομάνο Καραντσίνι.

Οι πυροβολισμοί σημειώνονται λίγες μόλις μέρες μετά τον εντοπισμό του τεμαχισμένου πτώματος μιας 18χρονης Ιταλίδας μέσα σε δύο βαλίτσες. Σε σχέση με την δολοφονία της έχει συλληφθεί ένας νιγηριανός μετανάστης.

Η ιστοσελίδα της εφημερίδας Corriere della Sera ανέφερε ότι ο ένοπλος πυροβόλησε μέσα από το παράθυρο του αυτοκινήτου του εναντίον δύο νεαρών αφρικανών μεταναστών σήμερα λίγο μετά τις 11:00 τοπική ώρα τραυματίζοντας τον έναν από αυτούς, ενώ στη συνέχεια πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν ακόμη μετανάστη και μια Αφρικανή. Δεν είναι γνωστό αν έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM