Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε- εξ ονόματος των 27 μελών της ΕΕ- 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό που αναπτύσσει η γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi.

 

Στο μεταξύ, οι Βρυξέλλες είναι σε «εντατικές συνομιλίες» και με άλλες φαρμακευτικές εταιρείες, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση. «Η συμφωνία με τη Sanofi θα δώσει την επιλογή σε όλες τις χώρες μέλη να αγοράσουν το εμβόλιο», επισημαίνεται ακόμη ενώ επισημαίνεται ότι βρέθηκε ένα πλαίσιο για την αγορά 300 εκατομμυρίων δόσεων, εφόσον παρασκευαστεί ένα «ασφαλές και αποτελεσματικό» εμβόλιο.

 

«Μολονότι δεν γνωρίζουμε σήμερα ποιο εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό, η Ευρώπη επενδύει σε μια σειρά διαφορετικών πολλά υποσχόμενων εμβολίων, που βασίζονται σε διαφορετικές τεχνολογίες. Έτσι αυξάνονται οι πιθανότητές μας να αποκτήσουμε γρήγορα μια αποτελεσματική θεραπεία για τον ιό», εξήγησε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

 

Νωρίτερα την Παρασκευή, η Sanofi και η βρετανική εταιρεία GSK είχαν ανακοινώσει ότι πρόκειται να χρηματοδοτηθούν με 2,1 δισ. δολάρια από τις ΗΠΑ για την ανάπτυξη του εμβολίου τους, αφού έχουν επιλεγεί για να παράσχουν 100 εκατομμύρια δόσεις στους Αμερικανούς.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

 


 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr