Συμφωνία Κομισιόν- AstraZeneca για την παράδοση 200 εκατ. δόσεων- Τέλος στη δικαστική διαμάχη

Συμφωνία Κομισιόν- AstraZeneca για την παράδοση 200 εκατ. δόσεων- Τέλος στη δικαστική διαμάχη Facebook Twitter
Πηγή φωτό AP
0

Σε συμφωνία κατέληξαν η AstraZeneca και η Κομισιόν για την παράδοση των 200 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου που εκκρεμούσαν, βάζοντας τέλος στη μεταξύ τους δικαστική διαμάχη. 

Στο πλαίσιο του διακανονισμού, η εταιρεία δεσμεύθηκε ότι θα παραδώσει 60 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της για τον κορωνοϊό, του Vaxzevria, έως το τέλος του τρίτου τριμήνου της χρονιάς, 75 εκατομμύρια έως τα τέλη του τέταρτου τριμήνου και 65 εκατ. δόσεις εντός του πρώτου τριμήνου του 2022. 

Έτσι, θα συμπληρωθούν οι 300 εκατομμύρια δόσεις που προέβλεπε το συμβόλαιο της Κομισιόν με την AstraZeneca, καθώς η εταιρεία είχε ήδη παραδώσει στην ΕΕ 100 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του δεύτερου τριμήνου της χρονιάς. 

Τα κράτη μέλη θα λαμβάνουν τακτικά χρονοδιαγράμματα παράδοσης, ενώ, σε περίπτωση καθυστέρησης, θα ισχύουν εκπτώσεις στο κόστος κάθε καθυστερημένης δόσης, ανακοίνωσε η Κομισιόν. Συγκεκριμένα, αυτή η έκπτωση θα είναι 10% για έναν μήνα καθυστέρησης, 25% για δύο μήνες και 40% για τρεις μήνες καθυστέρησης. 

Τον περασμένο Απρίλιο η Κομισιόν κινήθηκε δικαστικά εναντίον της AstraZeneca, κατηγορώντας την εταιρεία ότι δεν τήρησε το συμβόλαιο για τις 300 εκατομμύρια δόσεις που είχαν αγοραστεί και ότι δεν κατάρτισε αξιόπιστο πλάνο για να διασφαλίσει ότι οι παραδόσεις θα γίνουν εγκαίρως. 

«Ο διακανονισμός εγγυάται την παράδοση των υπόλοιπων 200 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων από την AstraZeneca στην ΕΕ», δήλωσε η επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου. 

«Παρόλο που αυτή την εβδομάδα πετύχαμε το σημαντικό ορόσημο πλήρους εμβολιασμού του 70% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ, υπάρχουν σημαντικές διαφορές στα ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ των κρατών μελών μας και, έτσι, η συνεχιζόμενη διαθεσιμότητα εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων της AstraZeneca, παραμένει ζωτικής σημασίας», συμπλήρωσε. 


 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Οι στενότεροι συνεργάτες του Τραμπ εκτιμούν πως ο πόλεμος με το Ιράν θα διαρκέσει έως το 2029

Οι συζητήσεις κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποιούνται ενώ ο Τραμπ δηλώνει ότι ο πόλεμος θα τελειώσει «αμέσως» μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, «επειδή δεν μπορούν να αντέξουν άλλο»
THE LIFO TEAM
ANTHROPIC ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΠΛΟ

Διεθνή / Η Anthropic λέει ότι μπλόκαρε πιθανές προσπάθειες ανάπτυξης βιολογικών όπλων με το Claude

Η εταιρεία διέκοψε αρκετές χρήσεις των μοντέλων της από επιστήμονες, καθώς έκρινε ότι η έρευνά τους θα μπορούσε να συμβάλει στην ανάπτυξη επικίνδυνων βιολογικών παραγόντων
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ ζητούν από χώρες του ΝΑΤΟ να αποχωρήσουν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο έχει αρμοδιότητα να διώκει πρόσωπα για τα σοβαρότερα διεθνή εγκλήματα, μεταξύ των οποίων η γενοκτονία, τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας
THE LIFO TEAM