Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα κατά τη σύγκρουση δύο επιβατηγών τρένων στο χωριό Μίλαβτσε, στη δυτική Τσεχία.

 

Ο απολογισμός των νεκρών από τη σύγκρουση ενός τρένου μεγάλης ταχύτητας που εκτελούσε το δρομολόγιο από το Μόναχο στην Πράγα με ένα τοπικό τρένο στην Τσεχία αυξήθηκε σε τρεις, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο πρακτορείο Reuters.

 

Σύγκρουση τρένων στην Τσεχία- Δυο νεκροί, δεκάδες τραυματίες

 

«Υπάρχουν τώρα 31 άνθρωποι που η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο οι οποίοι λαμβάνουν ιατρική φροντίδα, επτά άνθρωποι που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και δύο οι οποίοι απεβίωσαν», είχε δηλώσει νωρίτερα η Μαρία Σβομπόντοβα, εκπρόσωπος της ομάδας διάσωσης στην περιοχή του Πίλζεν.

 

Μια από τις αμαξοστοιχίες ήταν η Ex 351, που συνδέει το Μόναχο με την Πράγα, ενώ η δεύτερη ήταν ένα περιφερειακό τρένο που συνδέει τις τσεχικές πόλεις Πίλζεν και Ντομάζλιτσε.

 

Σύγκρουση τρένων στην Τσεχία- Δυο νεκροί, δεκάδες τραυματίες

 

Ο υπουργός Μεταφορών Κάρελ Χάβλιτσεκ δήλωσε πως «η Ex 351 παραβίασε το σήμα και συγκρούστηκε με το περιφερειακό τρένο. Η κατάσταση είναι σοβαρή».

 

Υπενθυμίζεται πως τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε δύο σιδηροδρομικά δυστυχήματα στην Τσεχία τον Ιούλιο του 2020.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP