Σύγκρουση τρένων σε σιδηροδρομικό σταθμό στη Σκωτία - 2 σοβαρά τραυματίες

Σύγκρουση τρένων σε σιδηροδρομικό σταθμό στη Σκωτία - 2 σοβαρά τραυματίες Facebook Twitter
0

Σύγκρουση τρένων σημειώθηκε στη βόρεια Σκωτία με αποτέλεσμα αρκετοί άνθρωποι να τραυματιστούν, δύο εκ των οποίων πολύ σοβαρά.

«Περί τις 19:00 (σ.σ. τοπική ώρα· στις 21:00 ώρα Ελλάδας) ειδοποιηθήκαμε για σύγκρουση δυο τρένων στον σταθμό Άβιμορ», στην περιφέρεια των Χάιλαντς, εξήγησε ο εκπρόσωπος της σκωτσέζικης αστυνομίας. Συμπλήρωσε πως δύο άνθρωποι διακομίστηκαν σε κοντινό νοσοκομείο, ενώ σε «σε ορισμένο αριθμό άλλων προσφέρθηκαν ιατρικές φροντίδες επιτόπου».

Η σύγκρουση τρένων έγινε σε «ιδιωτική σιδηροτροχιά, πλάι στην κύρια σιδηροδρομική γραμμή», διευκρίνισε η σιδηροδρομική εταιρεία ScotRail μέσω X, προειδοποιώντας τους πελάτες της ότι η κυκλοφορία αντιμετώπιζε προβλήματα, που πάντως αργότερα ξεπεράστηκαν. Να σημειωθεί πως το ένα από τα δυο τρένα ήταν σταματημένο τη στιγμή της σύγκρουσης.

Τα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο ένας από τους δυο συρμούς που ενεπλάκησαν στη σύγκρουση ήταν το ιστορικό τρένο Flying Scotsman, με ατμομηχανή η οποία αποκαταστάθηκε μόλις πέρυσι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκλογές στη Ρουμανία: Στις κάλπες οι πολίτες για τον αμφίρροπο β΄ γύρο

Διεθνή / Εκλογές στη Ρουμανία: Στις κάλπες οι πολίτες για τον αμφίρροπο β΄ γύρο

Δύο υποψήφιοι πρόεδροι της Ρουμανίας: ο 38χρονος Τζόρτζε Σιμιόν, επικεφαλής του εθνικιστικού AUR και θαυμαστής του Ντόναλντ Τραμπ, και ο 55χρονος Νικουσόρ Νταν, δήμαρχος Βουκουρεστίου με κεντρώο προφίλ
LIFO NEWSROOM
Ο εφιάλτης του Ζελένσκι: Αν σταματήσει η βοήθεια των ΗΠΑ, η Ουκρανία τελείωσε

Διεθνή / Ο εφιάλτης του Ζελένσκι: Αν σταματήσει η βοήθεια των ΗΠΑ, η Ουκρανία τελείωσε

Η Ουκρανία εξαρτάται από τη στρατιωτική στήριξη των ΗΠΑ για να συνεχίσει να αντιστέκεται στη Ρωσία - Ο Τραμπ απειλεί να κόψει αυτή τη βοήθεια, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια την επιβίωση της χώρας και του Ζελένσκι
LIFO NEWSROOM