Συγγραφείς δημιούργησαν «βρώσιμο» βιβλίο για παιδιά - Περιέχει σπόρους και καμία χημική ουσία

Συγγραφείς δημιούργησαν «βρώσιμο» βιβλίο για παιδιά - Περιέχει σπόρους και καμία χημική ουσία Facebook Twitter
0

Μια ομάδα συγγραφέων από την Βουλγαρία αποφάσισε να δημιουργήσει ένα «βρώσιμο» βιβλίο με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών. 

Το βιβλίο είναι φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα υλικά, 100% βιοδιασπώμενο και δεν περιέχει ίχνος μελανιού, αφού για τη συγγραφή του χρησιμοποιήθηκε χρωστική τροφίμων. Στις σελίδες του υπάρχουν πιστοποιημένοι σπόροι από βρώσιμα άνθη, φρούτα και λαχανικά, τους οποίους τα παιδιά καλούνται να αξιοποιήσουν σε μια βιωματική εμπειρία, φυτεύοντάς τους στη γη για να μεγαλώσουν και να δώσουν καρπούς.

Συγγραφείς δημιούργησαν «βρώσιμο» βιβλίο για παιδιά - Περιέχει σπόρους και καμία χημική ουσία Facebook Twitter
Συγγραφείς δημιούργησαν «βρώσιμο» βιβλίο για παιδιά - Περιέχει σπόρους και καμία χημική ουσία Facebook Twitter

Σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας, το βιβλίο δεν περιέχει καμία χημική ουσία. Η κόλλα που χρησιμοποιήθηκε για να ενώσει τις σελίδες του παρασκευάστηκε από ζάχαρη, αλεύρι και νερό. Οι πιστοποιημένοι σπόροι είναι οι σπόροι γνωστής ποικιλίας, ψηλής βλαστικής ικανότητας, καθαροί από ζιζάνια, ασθένειες και αδρανή υλικά, διευκρινίζει μία από τους εμπνευστές και συγγραφείς του βιβλίου, η Νταρίνα Ντιμίτροβα.

Η ιστορία που αφηγείται το παιδικό μυθιστόρημα εξετάζει τη σχέση παιδιών και ενηλίκων, όμως δεν έχει διδακτική πρόθεση, επισημαίνει η ίδια. Πρωταγωνιστής του βιβλίου είναι ο Μπόμπο Μπερνμούντο και η μπάντα των φίλων του που αναζητούν περιπέτειες, προκλήσεις και, τελικά, έπειτα από κάθε μικρή ή μεγαλύτερη αναποδιά που συναντούν βρίσκουν λύσεις.

Συγγραφείς δημιούργησαν «βρώσιμο» βιβλίο για παιδιά - Περιέχει σπόρους και καμία χημική ουσία Facebook Twitter
Συγγραφείς δημιούργησαν «βρώσιμο» βιβλίο για παιδιά - Περιέχει σπόρους και καμία χημική ουσία Facebook Twitter

«Με πολύ χιούμορ, εξετάζουμε - με τη βοήθεια ψυχολόγων - θέματα σχετικά με τη συμπάθεια, τη φιλία, τις ανησυχίες των παιδιών για το περιβάλλον από την τρυφερή παιδική ηλικία. Λάβαμε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ευχαριστίες και ερωτήσεις για το βιβλίο. Αυτή η εξέλιξη μάς δίνει μεγάλη ικανοποίηση και προσθέτει αξία στο έργο μας. Πλέον, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε κάτι ενδιαφέρον για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, κάτι που δεν πρέπει απαραίτητα να έχει τη μορφή βιβλίου», σχολίασε η Νταρίνα Ντιμίτροβα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τους πολίτες να «γνωρίσουν τους γείτονές τους» και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε έναν κόσμο που, όπως είπε, δείχνει ολοένα και πιο διχασμένος
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Με Ουίλιαμ και Κέιτ στο πλευρό του περπάτησε προς τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα περπάτησαν μέχρι τον ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, συνοδευόμενοι από τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Γουίλιαμ και Κέιτ, καθώς και τα παιδιά τους
THE LIFO TEAM