Στους πέντε, οι νεκροί σε συγκρούσεις στην Αίγυπτο

Στους πέντε, οι νεκροί σε συγκρούσεις στην Αίγυπτο Facebook Twitter
0

 Update: Στους 5 ανήλθε ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν σήμερα σε συγκρούσεις που ξέσπασαν στο Κάιρο και σε άλλες αιγυπτιακές πόλεις, την ώρα που υποστηρικτές του Μόρσι βγήκαν στους δρόμους ζητώντας να τερματιστεί η διακυβέρνηση της χώρας από τον στρατό.

Οι τέσσερις σκοτώθηκαν στην πόλη Ασιούτ, στη νότια Αίγυπτο, σύμφωνα με ιατρικές πηγές. Ο πέμπτος είναι, σύμφωνα με ιατρικές πηγές, υποστηρικτής του Μόρσι και σκοτώθηκε από σφαίρα στο Κάιρο.

Οι σημερινές διαδηλώσεις θεωρούνται οι σημαντικότερες που έχει διοργανώσει η Μουσουλμανική Αδελφότητα, από τις 14 Αυγούστου, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας κήρυξαν την Αίγυπτο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έθεσαν σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας.


Υποστηρικτής του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, σκοτώθηκε πρίν από λίγο από σφαίρες, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο κέντρο του Καΐρου.

Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο ιατρικές πηγές στο Κάϊρο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι συγκρούσεις σημειώθηκαν στη συνοικία Μανιάλ, αλλά υπήρξαν επισόδεια και σε άλλες πόλεις.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM