Στόλτενμπεργκ σε ΠΓΔΜ: Σας περιμένουμε ως 30ο μέλος του ΝΑΤΟ

Στόλτενμπεργκ σε ΠΓΔΜ: Σας περιμένουμε ως 30ο μέλος του ΝΑΤΟ Facebook Twitter
EPA
0

Στήριξη του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στην κυβέρνηση Ζάεφ, 24 ημέρες πριν το δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχθούμε ως το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ» δήλωσε απερίφραστα ο γ.γ της Συμμαχίας την Πέμπτη κατά της διάρκεια άσκησης μονάδας ειδικών δυνάμεων των Σκοπίων παρουσία και της υπουργού Άμυνας Ραντμίλα Σεκερίνσκα.

«Εκτιμούμε το συνεταιρισμό με τη χώρα σας. Θα έχετε δημοψήφισμα σε λίγες εβδομάδες, αποφασίζοντας αν θα είστε μέλους της διεθνούς κοινότητας, και εξαρτάται από τους πολίτες να αποφασίσουν» επισήμανε.

«Η χώρα σας έχει καλά εκπαιδευμένα στρατεύματα που είναι έτοιμα να συμμετάσχουν σε δύσκολες αποστολές. Μέλη του στρατού σας έλαβαν μέρος σε αποστολές του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και σε άλλα μέρη, κάτι που δείχνει ότι έχετε ένα στρατό που συνεισφέρει στη διεθνή ασφάλεια» είπε ο Στόλτενμπεργκ.

Από την πλευρά της, η υπουργός Άμυνας των Σκοπίων σημείωσε ότι έως στιγμής σε διαφορετικές αποστολές του ΝΑΤΟ έχουν συμμετάσχει 4.000 «Μακεδόνες στρατιώτες». «Αποτίω φόρο τιμής στα μέλη του ''Μακεδονικού'' στρατού, είναι ο σιωπηλός διπλωμάτης στις προσπάθειες μας για ένταξη στη Συμμαχία» τόνισε η Σεκερίνσκα.

Όπως ανέφερε η σκοπιανή υπουργός, «σε αυτό το συνεταιρισμό, μπορούμε να βασιζόμαστε... Το ΝΑΤΟ ήταν εδώ για να μας βοηθήσει όταν το χρειαστήκαμε περισσότερο».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση Τραμπ με τα ΜΜΕ: Αρνούνται να υπογράψουν τους νέους κανόνες του Πενταγώνου

Διεθνή / Κλιμακώνεται η σύγκρουση Τραμπ με τα ΜΜΕ: Αρνούνται να υπογράψουν τους νέους κανόνες του Πενταγώνου

Οι νέοι κανόνες απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να κινούνται ελεύθερα στο Πεντάγωνο χωρίς συνοδεία - Ο υπουργός Άμυνας διατηρεί το δικαίωμα να ανακαλεί διαπιστεύσεις δημοσιογράφων
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Τέσσερις σοροί ομήρων παραδόθηκαν στο Ισραήλ από τη Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Τέσσερις σοροί ομήρων παραδόθηκαν στο Ισραήλ από τη Χαμάς

Μέχρι στιγμής, έχουν παραδοθεί οκτώ σοροί, ενώ το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει νωρίτερα ότι η όχι πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Η Δύση φιμώνει και καταστέλλει διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης, καταγγέλλει νέα έκθεση

Διεθνή / Η Δύση φιμώνει και καταστέλλει διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης, καταγγέλλει νέα έκθεση

Νέα έκθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αποκαλύπτει πως η Δύση περιορίζει το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, ποινικοποιώντας τις φιλοπαλαιστινιακές φωνές σε Βρετανία, ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Ξεκινά τώρα το δεύτερο στάδιο» της συμφωνίας για τη Γάζα - Τι περιλαμβάνει

Διεθνή / Τραμπ για Γάζα: Ξεκίνησε το δεύτερο στάδιο της συμφωνίας - «Αν η Χαμάς δεν αφοπλιστεί, θα την αφοπλίσουμε εμείς»

Το ειρηνευτικό σχέδιο του Τραμπ προβλέπει τη δημιουργία μιας Διεθνούς Δύναμης Σταθεροποίησης, με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών, αραβικών και διεθνών εταίρων
LIFO NEWSROOM