Στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού 24 πόλεις στην Κίνα, λόγω ρύπανσης

Στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού 24 πόλεις στην Κίνα, λόγω ρύπανσης Facebook Twitter
0

Συνολικός αριθμός 24 πόλεων στην Κίνα, έχει τεθεί σε κατάσταση “κόκκινου συναγερμού” εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, επιδρώντας αρνητικά στα σχέδια των διακοπών αρκετών ανθρώπων για την Πρωτοχρονιά.

 

Μεταξύ των πόλεων αυτών, η Σιτζιαζουάνγκ, η Μπαοντίνγκ, η Λανγκφάνγκ στην επαρχία Χεμπέι, στα βόρεια της Κίνας, η πόλη Τζενγκτζόου στην επαρχία Χενάν (κεντρική Κίνα), αλλά και η πόλη Τζινάν, στην επαρχία Σαντόνγκ, στα ανατολικά της Κίνας. Οι πόλεις αυτές, έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις για τη δραματική επιδείνωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, σύμφωνα με τις αρμόδιες κινεζικές υπηρεσίες.

 

Παράλληλα, 21 μητροπόλεις και πόλεις, μεταξύ αυτών, το Πεκίνο και η Τιεντζίν βρίσκονται σε κατάσταση “πορτοκαλί συναγερμού,” ενώ 16 πόλεις, μεταξύ αυτών και η πόλη Σιάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Σαανσί, στα βορειοδυτικά της χώρας, έχουν τεθεί σε “κίτρινο συναγερμό.”

 

Το ύψιστο επίπεδο συναγερμού σημαίνει ότι οι πόλεις αυτές θα πρέπει να λάβουν μέτρα, όπως το κλείσιμο σχολείων και ο περιορισμός της κυκλοφορίας των οχημάτων.

 

Η αύξηση της ρύπανσης αποδίδεται στην αύξηση της παραγωγής των εργοστασίων στην Κίνα, καθώς θα παραμείνουν κλειστά για 15 ημέρες τον επόμενο μήνα, λόγω των εορτασμών για το κινεζικό νέο έτος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΟΡΟ ΡΩΣΙΑ ΚΡΗΤΗ

Explainer / «Πολύ δύσκολο το σήμα να έρθει από την Ουκρανία χωρίς δορυφόρους»: Πώς έγινε το χτύπημα στο πετρελαιοφόρο ανοιχτά της Κρήτης

«Αν ήμουν Αμερικανίδα, θα είχα ανησυχήσει» δηλώνει στη LiFO η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος του Κέντρου Ερευνών για το Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, Μαρία Γαβουνέλη
ΛΙΑ ΦΑΣΟΛΗ
Γερμανία: 61χρονος νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τη σύζυγό του για χρόνια

Διεθνή / Γερμανία: 61χρονος νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τη σύζυγό του για χρόνια

Η υπόθεση θυμίζει τη δίκη του Ντομινίκ Πελικό στη Γαλλία, ο οποίος για πάνω από μια δεκαετία νάρκωνε τη σύζυγό του και την παρέδιδε σε δεκάδες άντρες που εντόπιζε σε διαδικτυακά chat rooms, βιντεοσκοπώντας στη συνέχεια τις πράξεις τους
THE LIFO TEAM
Γάζα: Συνομιλίες σήμερα στη Φλόριντα μεταξύ ΗΠΑ και μεσολαβητών - Τι προσμένει η Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Συνομιλίες σήμερα στη Φλόριντα μεταξύ ΗΠΑ και μεσολαβητών - Τι προσμένει η Χαμάς

Το Κατάρ και η Αίγυπτος, που ενεργούν ως μεσολαβητές αλλά και ως εγγυητές της κατάπαυσης πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ζητούν να ξεκινήσει η επόμενη φάση του αμερικανικού σχεδίου
THE LIFO TEAM