Στο λιμάνι του Πειραιά το ρωσικό δεξαμενόπλοιο «Lana»

Στο λιμάνι του Πειραιά το ρωσικό δεξαμενόπλοιο «Lana» Facebook Twitter
0

Το ρωσικό δεξαμενόπλοιο «Lana», σημαίας Ιράν, το οποίο παρέμενε ανοιχτά της Καρύστου από τα μέσα Απριλίου, κατευθύνεται προς το λιμάνι του Πειραιά, με βοήθεια δύο ρυμουλκών.

Στο πλοίο που έχει δοθεί ελευθεροπλοΐα αλλά δεν μπορούσε να αναχωρήσει λόγω των καιρικών συνθηκών αναμένεται να επιστραφεί ένα μέρος του φορτίου πετρελαίου που είχε αρχικά δεσμευθεί μετά από αίτημα των αμερικανικών δικαστικών Αρχών.

Δικαστήριο της Χαλκίδας έκανε δεκτές τις αντιρρήσεις του πληρεξούσιου δικηγόρου της εταιρείας «Saman Costar Samirom Servises Construction Executive Company» και διέταξε την απόδοση του φορτίου πετρελαίου στο ρωσικό δεξαμενόπλοιο με σημαία Ιράν.

Πρόκειται για ποσότητα 60.000 μετρικών τόνων crude oil από τους συνολικά 104.134 τόνους που μετέφερε το «Lana» στις δεξαμενές του.

Έως σήμερα παραμένει άγνωστο ποιος θα αναλάβει το κόστος της μετάγγισης του φορτίου πετρελαίου στο «Lana» που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε άλλο δεξαμενόπλοιο ανοιχτά του Πειραιά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πένυ Σκάρου: «Βιάστηκα πριν από τρία χρόνια από έναν άνθρωπο 70 χρονών και έμεινα έγκυος»

Ελλάδα / Πένυ Σκάρου: «Βιάστηκα πριν από τρία χρόνια από έναν άνθρωπο 70 χρονών και έμεινα έγκυος»

«Έκανα την καταγγελία για τον συγκεκριμένο άνθρωπο γιατί θεωρώ ότι το έχει ξανακάνει» - Η συγκλονιστική εξομολόγηση της τραγουδίστριας και πρωταθλήτριας του Παναθηναϊκού ΑμεΑ στη ξιφασκία με σπάθη
LIFO NEWSROOM
Στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Όπου υπάρχει πόνος, πρέπει να είμαστε κοντά»

Ελλάδα / Στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Όπου υπάρχει πόνος, πρέπει να είμαστε κοντά»

Ο Αρχιεπίσκοπος, περνώντας με το αυτοκίνητό του από το σημείο, ζήτησε από τον οδηγό του να σταματήσει, προκειμένου να χαιρετήσει τον απεργό πείνας και να του εκφράσει τη συμπαράστασή του
LIFO NEWSROOM