Στις ΗΠΑ για την ορκωμοσία Τραμπ ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος της Αυστρίας

Στις ΗΠΑ για την ορκωμοσία Τραμπ ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος της Αυστρίας Facebook Twitter
0

Την μετάβασή του στις ΗΠΑ με την ευκαιρία της ορκωμοσίας του μελλοντικού προέδρου της χώρας, επιβεβαιώνει με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο αρχηγός του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, του μεγαλύτερου της αυστριακής αντιπολίτευσης, Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε. Στην ανακοίνωση αναφέρει πως θα συνοδεύεται από αντιπροσωπεία του κόμματος του και θα έχει συνομιλίες με μία σειρά Αμερικανούς πολιτικούς, ωστόσο δεν είναι προγραμματισμένη μία συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο αρχηγός του Κόμματος των Ελευθέρων αφήνει ανοικτό από ποιον έχει προσκληθεί στην Ουάσινγκτον και εάν θα παραβρεθεί στην ορκωμοσία του Αμερικανού προέδρου την ερχόμενη Παρασκευή.

Όπως αναφέρει η αυστριακή εφημερίδα "Κλάινε Τσάιτουνγκ" στην Ουάσινγκτον ο Στράχε θα μεταβεί αύριο Τετάρτη συνοδευόμενος από τον υπαρχηγό των Ελευθέρων Νόρμπερτ Χόφερ, ο οποίος ως υποψήφιος τους είχε ηττηθεί στον επαναληπτικό γύρο των αυστριακών προεδρικών εκλογών της 4ης Δεκεμβρίου από τον υποστηριζόμενο από τους Πράσινους, νέο πλέον ομοσπονδιακό πρόεδρο της Αυστρίας, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η σχετική πρόσκληση προέρχεται από τον άκρα συντηρητικό βουλευτή των Ρεπουμπλικάνων και φανατικό οπαδό του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Κινγκ, οποίος είχε επισκεφθεί τον περασμένο Νοέμβριο στη Βιέννη τον Νόρμπερτ Χόφερ, τον οποίο και φέρεται να προσκάλεσε τότε στην επικείμενη ορκωμοσία του νέου Αμερικανού προέδρου.

Εκπρόσωπος του Νόρμπερτ Χόφερ -- ο οποίος, παρά την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές, έχει διατηρήσει το αξίωμα του δευτέρου αντιπροέδρου της αυστριακής Βουλής -- δεν θέλησε σήμερα να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τη μετάβαση του Χόφερ στην Ουάσινγκτον.

Το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη διευκρινίσει πως επειδή η ορκωμοσία ενός Αμερικανού προέδρου αποτελεί εσωτερική υπόθεση των ΗΠΑ , η Αυστρία θα εκπροσωπηθεί με τον εκεί πρεσβευτή της, κάτι που ανταποκρίνεται στην έως τώρα πρακτική αλλά και στην επιθυμία που έχει διατυπωθεί από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η αυστριακή Ακροδεξιά είχε πανηγυρίσει τη νίκη του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές στις 9 Νοεμβρίου, προσμένοντας τότε προφανώς πως η επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ θα αποτελούσε πρότυπο για ανάλογη νίκη του δικού της υποψηφίου στον επαναληπτικό γύρο των αυστριακών προεδρικών εκλογών στις 4 Δεκεμβρίου, στον οποίο τελικά ο Νόρμπερτ Χόφερ ηττήθηκε.

Ο αρχηγός των Ελευθέρων, Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, είχε συγχαρεί "εγκάρδια" τον Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας πως "η πολιτική αριστερά και το υπεροπτικό όπως και διαβρωμένο κατεστημένο τιμωρούνται βήμα προς βήμα από τους ψηφοφόρους και απομακρύνονται από διάφορες λειτουργίες αποφάσεων και αυτό είναι καλό γιατί το δίκαιο πηγάζει από τον λαό".

Από την πλευρά του ο Νόρμπερτ Χόφερ είχε χαιρετίσει την "ελπιδοφόρα νίκη του Ντόναλντ Τραμπ" και είχε ανακοινώσει πως είχε λάβει πρόσκληση να επισκεφθεί τον μελλοντικό πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που του είχε απευθύνει ο βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο, Στιβ Κινγκ, και πως αντιπροσωπεία των Ελευθέρων βρισκόταν την νύχτα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών στον πύργο του Τραμπ.

Το Κόμμα των Ελευθέρων, το οποίο είναι το μεγαλύτερο της αυστριακής αντιπολίτευσης στην παρούσα Βουλή, εμφανίζεται εδώ και ένα χρόνο σε όλες τις δημοσκοπήσεις ως η πρώτη πλέον πολιτική δύναμη στη χώρα με ποσοστό πάνω από το 30%.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΕΝΕ ΓΚΟΥΝΤ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / Μινεάπολη: Η σύζυγος της Ρενέ Γκουντ λέει «εμείς είχαμε σφυρίχτρες, εκείνοι όπλα» μετά τον θάνατό της

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ παρουσίασαν τη Ρενέ Γκουντ ως «εγχώρια τρομοκράτη», υποστηρίζοντας ότι επιχείρησε να παρασύρει πράκτορα της ICE με το όχημά της
THE LIFO TEAM
Πίτερ Μάντελσον στο BBC: «Δεν είδα ποτέ νεαρές γυναίκες στις επισκέψεις μου στον Έπσταϊν»

Διεθνή / Πίτερ Μάντελσον στο BBC: «Δεν είδα ποτέ νεαρές γυναίκες στις επισκέψεις μου στον Έπσταϊν»

«Αν ήξερα ή αν είχα οποιαδήποτε εμπλοκή, φυσικά θα απολογούμουν. Όμως δεν ήμουν ούτε συνένοχος ούτε ενήμερος για όσα έκανε» υποστήριξε στην πρώτη συνέντευξή του μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
Αψηφούν την καταστολή οι διαδηλωτές στο Ιράν – Σκληρές συγκρούσεις καταγράφονται σε βίντεο

Διεθνή / Αψηφούν την καταστολή οι διαδηλωτές στο Ιράν – Σκληρές συγκρούσεις καταγράφονται σε βίντεο

Παρά τη σκληρή καταστολή, τις απειλές για θανατικές ποινές και το μπλακάουτ στο διαδίκτυο, οι διαδηλωτές στο Ιράν συνεχίζουν τις μαζικές κινητοποιήσεις σε δεκάδες πόλεις, με δεκάδες νεκρούς, χιλιάδες συλλήψεις και έντονη διεθνή ανησυχία για κλιμάκωση της κρίσης
THE LIFO TEAM