Στην Κούβα περνά ο κυκλώνας Ίρμα- Απομακρύνθηκαν δελφίνια από θαλάσσιο πάρκο της περιοχής

Στην Κούβα περνά ο κυκλώνας Ίρμα- Απομακρύνθηκαν δελφίνια από θαλάσσιο πάρκο της περιοχής Facebook Twitter
0

Οι αρχές της Κούβας απομάκρυναν με ελικόπτερο τους έξι ενοίκους ενός δελφινάριου στο Κάγιο Γκιγιέρμο, ένα νησί στη βόρεια Κούβα, που απειλείται από τον ισχυρό κυκλώνα Ίρμα.


Τα έξι αρσενικά δελφίνια του κέντρου αναψυχής "Cable Esqui" τοποθετήθηκαν σε βρεγμένες πετσέτες και κατόπιν σε στρώματα προκειμένου να μεταφερθούν με το ελικόπτερο, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ACN.


«Προς το παρόν, βρίσκονται σε μια πισίνα όπου τους έχουν εξασφαλιστεί παρόμοιες συνθήκες διαβίωσης και εάν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν να παραμείνουν εκεί, θα μεταφερθούν σε μια πισίνα με θαλάσσιο νερό σε ένα ξενοδοχείο» επισήμανε στο ACN ο υπεύθυνος του δελφινάριου του Κάγιο Γκιγιέρμο, Γκονζάλο Καρέρο Εσκομπάρ.


Οι εκπαιδευτές τους και ένας κτηνίατρος συνόδευσαν τα θαλάσσια θηλαστικά για παν ενδεχόμενο, συμπλήρωσε ο ίδιος.


Ισχυροί άνεμοι που συνοδεύουν τον κυκλώνα Ίρμα –ο οποίος έχει αποδυναμωθεί σε κατηγορία 4 παραμένει ωστόσο επικίνδυνος– άρχισαν να πλήττουν σήμερα την ανατολική Κούβα, την ώρα που οι κουβανικές αρχές αναμένουν τα φαινόμενα να ενταθούν στη νήσο αργότερα σήμερα.


Η πρώτη κοινότητα όπου έγιναν αισθητές οι επιπτώσεις του κυκλώνα τα ξημερώματα είναι η Μπαρακόα, ένα τουριστικό θέρετρο στα ανατολικά της χώρας που καταστράφηκε πέρυσι από τον κυκλώνα Μάθιου. Ο Τόνι Μάτος, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου προστασίας, έκανε λόγο, μιλώντας σε κρατικά ΜΜΕ, για ανέμους που φθάνουν τα 60 χιλιόμετρα την ώρα και «μέτριας έκτασης πλημμύρες» από την αύξηση της στάθμης της θάλασσας.


Όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, το μάτι του κυκλώνα δεν αναμένεται να προσεγγίσει επικίνδυνα τις ανατολικές ακτές της νήσου, όμως η Ίρμα θα πλήξει τα βόρειες ακτές από την Παρασκευή το βράδυ.


Στις 17.00 ώρα Ελλάδας, ο κυκλώνας βρισκόταν σε απόσταση 115 χιλιομέτρων από τις βορειοανατολικές ακτές της νήσου, σύμφωνα με τις κουβανικές αρχές. Κύματα ύψους 5 μέτρων καταγράφηκαν στην περιοχή Πούντα Λουκρέσια (βορειοανατολικά).


Συνολικά 200.000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε σπίτια συγγενών ή σε καταφύγια των αρχών, ιδίως στις επαρχίες Καμαγουέι και Σιέγο ντε Αβίλα, στα κεντρικά της χώρας, σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίστηκε στα δεδομένα που έλαβε από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.


Στις τουριστικές περιοχές που διατρέχουν κίνδυνο, ιδίως τις νήσους "Κάγιος" στο βόρειο/βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, σχεδόν 10.000 ξένοι επισκέπτες και πολλές χιλιάδες Κουβανοί τουρίστες απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νότιο και ανατολικό τμήμα της χώρας, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Τουρισμού.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

Διεθνή / Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

«Είναι σαν την Άγρια Δύση. Κάποιοι διοικητές μπορούν πραγματικά να αποφασίσουν να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου και κακές πράξεις χωρίς να αντιμετωπίσουν συνέπειες»
LIFO NEWSROOM
Νέα γεωπολιτική αναμέτρηση στον νότιο Ατλαντικό: Ο μυστικός στρατιωτικός διάλογος Βρετανίας - Αργεντινής

Διεθνή / Νέο γεωπολιτικό μέτωπο στον Νότιο Ατλαντικό: ΗΠΑ, Βρετανία και Αργεντινή απέναντι σε Κίνα και Ρωσία

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για την αυξανόμενη επιρροή της Κίνας και της Ρωσίας στον Νότιο Ατλαντικό. Η Βρετανία και η Αργεντινή επανεκκινούν αμυντικές συνομιλίες, ενώ ο πρόεδρος Μιλέι επιδιώκει στρατιωτικό εκσυγχρονισμό. Δείτε τις γεωστρατηγικές εξελίξεις
LIFO NEWSROOM
Συναυλία-ντροπή στο Ζάγκρεμπ: Φιλοναζιστικοί χαιρετισμοί από τον Μάρκο Πέρκοβιτς και χιλιάδες θεατές

Διεθνή / Συναυλία-ντροπή στο Ζάγκρεμπ: Φιλοναζιστικοί χαιρετισμοί από τον Μάρκο Πέρκοβιτς και χιλιάδες θεατές

Περισσότεροι από 500.000 θεατές στην πιο πολυσυζητημένη συναυλία στην ιστορία της Κροατίας – Καταγγελίες για φασιστικά σύμβολα, συνθήματα και προκλητική ανοχή από τις αρχές
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: Προς συμφωνία ΗΠΑ–ΕΕ για το εμπόριο πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Προς συμφωνία ΗΠΑ–ΕΕ για το εμπόριο πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου

Με τις ΗΠΑ να απειλούν με δασμούς έως 50%, Ε.Ε. και ΗΠΑ διαπραγματεύονται μία προσωρινή εμπορική συμφωνία πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου. Δείτε τις εξελίξεις και τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία
LIFO NEWSROOM
Καταστρέφουν οι τουρίστες την Ευρώπη; Γιατί οι ντόπιοι αποκηρύσσουν τον υπερτουρισμό;

Διεθνή / Καταστρέφουν οι τουρίστες την Ευρώπη; Γιατί οι ντόπιοι αποκηρύσσουν τον υπερτουρισμό;

Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον υπερτουρισμό και πώς εξηγείται το φαινόμενο; Πώς (και αν) επιχειρούν να το αντιμετωπίσουν οι κυβερνήσεις και πώς οι τοπικές κοινωνίες;
LIFO NEWSROOM
Σοφία Χάτσινς: Νέες πληροφορίες για τον θάνατο της 29χρονης μάνατζερ και στενής φίλης της Κέιτλιν Τζένερ

Διεθνή / Σοφία Χάτσινς: Νέες πληροφορίες για τον θάνατο της 29χρονης μάνατζερ και στενής φίλης της Κέιτλιν Τζένερ

Η 29χρονη φέρεται να προσπάθησε να πραγματοποιήσει προσπέραση ενώ κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, πριν καταλήξει σε έναν γκρεμό ύψους περίπου 107 μέτρων
LIFO NEWSROOM
Άσυλο σε πολίτες της Συρίας: Η Ελλάδα η δεύτερη χώρα της ΕΕ που εκδίδει αρνητικές αποφάσεις

Διεθνή / Άσυλο σε πολίτες της Συρίας: Η Ελλάδα η δεύτερη χώρα της ΕΕ που εκδίδει αρνητικές αποφάσεις

Πρόθεση των ελληνικών αρχών είναι να επανεξετάσει το χορηγηθέν καθεστώς «πρόσφυγα» σε Σύρους πολίτες και να ανακαλεί για όσα από αυτά έχουν εκλείψει οι λόγοι χορήγησής τους
LIFO NEWSROOM