Στη Μελβούρνη θα απαγορεύσουν τις άμαξες για να προστατεύσουν τα άλογα από τη ζέστη

Too hot for horses: Melbourne set to ban horse-drawn carriages in CBD over animal cruelty concerns Facebook Twitter
0

Οι άμαξες που σέρνουν τα άλογα θα απαγορευθούν στο πολύβουο κέντρο της Μελβούρνης, καθώς η ατμόσφαιρα θα αρχίσει να γίνεται ανυπόφορα ζεστή για τα τετράποδα ζώα το καλοκαίρι.

Λίγο πριν το νότιο ημισφαίριο υποδεχθεί και επισήμως το θέρος, ο υπουργός Σχεδιασμού Ρίτσαρντ Γουάιν, σχολίασε ότι το κέντρο της πόλης είναι ένα «αρκετά σκληρό περιβάλλον» για τα άλογα. «Είναι πιθανή η ταλαιπωρία των ζώων εξαιτίας της θερμοκρασίας. Η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρη πως αυτό είναι σημαντικό, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αφορά στην ασφάλεια των ζώων και είναι ύψιστης σημασίας»

Η κυβέρνηση έχει ήδη οριοθετήσει την περιοχή στην οποία τα άλογα θα απαγορεύεται να σέρνουν άμαξες σε δημόσιους δρόμους. Ωστόσο έξω από αυτή την ζώνη, θα επιτρέπονται κάποιες διαδρομές με επιβάτες που έχουν κλείσει εκ των προτέρων κάποια «βόλτα».

Ο υπουργός μεταφορών και κυκλοφορίας, Μπεν Κάρολ δήλωσε πως η πρόταση θα τεθεί σε διαβούλευση τον επόμενο μήνα, ώστε να προστατευτεί η ποιότητα ζωής των αλόγων και οι δρόμοι να παραμείνουν ασφαλείς. Προς το παρόν δεν έχουν προσδιοριστεί οι ακριβείς ημερομηνίες εφαρμογής του μέτρου. 

«Είναι καλύτερο για τους πεζούς, για τους οδηγούς αυτοκινήτων και τραμ, είναι καλύτερο για τα ζώα και είναι καλύτερο για τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων», δήλωσε η δήμαρχος της Μελβούρνης, Σάλι Καπ. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ απειλεί την Κύπρο

Διεθνή / Λίβανος: Η Χεζμπολάχ απειλεί την Κύπρο

«Η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να θεωρήσει την Κύπρο ως εμπλεκόμενη στον πόλεμο εάν εξακολουθήσει να επιτρέπει στο Ισραήλ να χρησιμοποιεί τα αεροδρόμια και τις βάσεις της για στρατιωτικούς σκοπούς», ανέφερε ο Χασάν Νασράλα
NEWSROOM
Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν υπέγραψαν την ισχυρότερη συμφωνία μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Διεθνή / Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν υπέγραψαν συμφωνία αμυντικής συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν υποσχέθηκε στον Πούτιν πλήρη υποστήριξη στον πόλεμο με την Ουκρανία - Η συμφωνία Ρωσίας-Βόρειας Κορέας χαρακτηρίζεται ως η ισχυρότερη από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου
NEWSROOM
Με αγκαλιές και πλήθη που πανηγύριζαν υποδέχτηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Πούτιν

Διεθνή / Με αγκαλιές και πλήθη που πανηγύριζαν υποδέχτηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Πούτιν

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη συνεπή και ακλόνητη υποστήριξή σας για τη ρωσική πολιτική, μεταξύ άλλων και προς την ουκρανική κατεύθυνση» δήλωσε ο Πούτιν, κατά την έναρξη των συνομιλιών με τον Κιμ
NEWSROOM