No.1

Στέλνουν βοήθεια, αλλά όχι όπλα στους αντικαθεστωτικούς

Στέλνουν βοήθεια, αλλά όχι όπλα στους αντικαθεστωτικούς Facebook Twitter
0

Μεγάλη απογοήτευση προκάλεσε στις τάξεις των αντικαθεστωτικών στη Συρία η άρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να τους προμηθεύσει με όπλα, ωστόσο η απογοήτευση αυτή μετριάστηκε από την ανακοίνωση της Ουάσιγκτον ότι για πρώτη φορά θα παραδώσει απευθείας στους αντάρτες επισιτιστική, και όχι μόνο, βοήθεια.

Περισσότεροι από 70.000 Σύροι έχουν σκοτωθεί στον εμφύλιο πόλεμο που σπαράσσει τη χώρα εδώ και δύο χρόνια. Η Ουάσιγκτον έχει δαπανήσει 385 εκατ. δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία, ωστόσο ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μέχρι τώρα έχει αρνηθεί να τους ενισχύσει με οπλικά συστήματα, με το επιχείρημα ότι είναι δύσκολο να αποτραπεί το ενδεχόμενο τα όπλα να πέσουν στα χέρια των στρατιωτικών, που θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν για να επιτεθούν σε δυτικούς στόχους.

Τις ανακοινώσεις για τη βοήθεια που θα αποστείλουν οι ΗΠΑ, έκανε ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, μετά τη Διεθνή Διάσκεψη των «Φίλων της Συρίας». Όπως ανακοίνωσε οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν στους αντάρτες προμήθειες σε φάρμακα, τρόφιμα, αλλά και 60 εκατ. δολάρια ώστε να μπορέσει η αντιπολίτευση να προσφέρει βασικές υπηρεσίες ασφάλειας, εκπαίδευσης και υγείας στις περιοχές που ελέγχει.

Η συνεχιζόμενη άρνηση από πλευράς των ΗΠΑ να εφοδιάσουν με όπλα τους αντάρτες εκτιμάται ότι οδήγησε την περασμένη εβδομάδα την εξόριστη πολιτική ηγεσία της συριακής αντιπολίτευσης να ανακοινώσει αρχικά ότι δεν θα παραστεί στις συζητήσεις στη Ρώμη. Τελικά συμμετείχε, ωστόσο, μετά από πιέσεις που δέχτηκε από την Ουάσιγκτον.

0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM