Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Σύσταση για αποφυγή των ταξιδιών στην Ελλάδα λόγω κορωνοϊού

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Σύσταση για αποφυγή των ταξιδιών στην Ελλάδα λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
EPA
0

Στην μετατόπιση της Ελλάδας από την κατηγορία 3 (σύσταση για επανεξέταση του ταξιδιού) στην κατηγορία 4 (σύσταση για αποφυγή του ταξιδιού) προχώρησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο πλαίσιο της αναθεώρησης των ταξιδιωτικών οδηγιών του.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν αφορά αποκλειστικά τη χώρα μας, καθώς το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε να επικαιροποιήσει τις ταξιδιωτικές του οδηγίες και πρόσθεσε περίπου 100 χώρες στο «Επίπεδο 4» ώστε αυτές να αντικατοπτρίζουν καλύτερα τις επιστημονικές συστάσεις του Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC).

Σχολιάζοντας στην ΕΡΤ την ένταξη της Ελλάδας στην κατηγορία 4, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημείωσε ότι με δεδομένες τις τρέχουσες συνθήκες, οι περισσότερες χώρες βρίσκονται στην κατηγορία 3 ή στην κατηγορία 4.

Όπως εξήγησε, «η κατηγορία στην οποία κατατάσσεται η κάθε χώρα βασίζεται στην τρέχουσα εκτίμηση των συνθηκών εντός της χώρας, η οποία μπορεί να αλλάζει συχνά λόγω της συνεχώς εξελισσόμενης φύσης της απειλής και των στρατηγικών που έχουν υιοθετήσει οι χώρες. Η πανδημία ενέχει άνευ προηγουμένου κινδύνους και οι συμβουλές μας λαμβάνουν υπόψη τα τελευταία δεδομένα σχετικά με τους κινδύνους που σχετίζονται με την COVID-19».

Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα επικαιροποίηση των ταξιδιωτικών οδηγιών.

«Εξετάζουμε τακτικά τις συνθήκες ασφάλειας σε προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο και θα επικαιροποιούμε τις πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένους προορισμούς όταν αυτό κρίνεται κατάλληλο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με ανακοίνωση του είχε προαναγγείλει ότι η αναθεώρηση των ταξιδιωτικών οδηγιών θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των χωρών που θα βρεθούν στην κατηγορία 4, υπολογίζοντας ότι θα υπάρξει σύσταση για αποφυγή ταξιδιών στο 80% των χωρών παγκοσμίως.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΤ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM
Ρόμαν Αμπράμοβιτς: 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea θα μεταφερθούν σε ταμείο για την Ουκρανία

Διεθνή / Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea σε ταμείο για την Ουκρανία

Ο Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα του Ρώσου ολιγάρχη
THE LIFO TEAM
Νότια Αφρική DJ Δολοφονία

Διεθνή / Δολοφονήθηκε γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ

Yλικό από κάμερες ασφαλείας φέρεται να καταγράφει έναν άνδρα με ράστα, ντυμένο με στολή που έμοιαζε με στολή εταιρείας ασφαλείας, να πυροβολεί το θύμα πριν τραπεί σε φυγή
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Κλειστό και σήμερα το μουσείο - Παρατείνεται η απεργία των εργαζομένων

Διεθνή / Λούβρο: Κλειστό «εν μέρει» το μουσείο παρά την παράταση της απεργίας των εργαζομένων

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάνουν λόγο για μια ολοένα και μεγαλύτερη λίστα προβλημάτων, που περιλαμβάνει χρόνια υποστελέχωση, φθορές στις υποδομές, επιδείνωση των συνθηκών εργασίας
THE LIFO TEAM