Με μία οργισμένη ανακοίνωση, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδίκασε τις συναντήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με στελέχη της Χαμάς, και προειδοποίησε για «απομόνωση της Τουρκίας από τη διεθνή κοινότητα».

 

Ο Τούρκος πρόεδρος συναντήθηκε για δεύτερη φορά με ηγετικά στελέχη της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, που έχει χαρακτηριστεί ως «τρομοκρατική» από ΗΠΑ και ΕΕ αλλά και με μέλη της που βρίσκονται στη «μαύρη λίστα», και για έναν εξ αυτών οι ΗΠΑ αναζητούν πληροφορίες για τη σύλληψή του.

 

«Συνεχίζουμε να εκφράζουμε τις ανησυχίες μας για τη σχέση της τουρκικής κυβέρνησης με τη Χαμάς στα υψηλότερα επίπεδα» επισημαίνουν οι ΗΠΑ. 

 

Η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναλυτικά

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθενται έντονα στο ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν φιλοξένησε δύο ηγέτες της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Αυγούστου. Η Χαμάς χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και την ΕΕ και οι δύο αξιωματούχοι που φιλοξενήθηκαν από τον πρόεδρο Ερντογάν είναι Ειδικά Χαρακτηρισμένοι Διεθνείς Τρομοκράτες. Το αμερικανικό πρόγραμμα ανταμοιβής για τη δικαιοσύνη αναζητά πληροφορίες για ένα από τα άτομα για τη συμμετοχή του σε πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις, αεροπειρατείες και απαγωγές.

 

»Η συνεχιζόμενη προσέγγιση του Προέδρου Ερντογάν σε αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση χρησιμεύει μόνο για την απομόνωση της Τουρκίας από τη διεθνή κοινότητα, βλάπτει τα συμφέροντα του παλαιστινιακού λαού και υπονομεύει τις παγκόσμιες προσπάθειες για την πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων που ξεκίνησαν από τη Γάζα. Συνεχίζουμε να εκφράζουμε τις ανησυχίες μας για τη σχέση της τουρκικής κυβέρνησης με τη Χαμάς στα υψηλότερα επίπεδα. Είναι η δεύτερη φορά που ο Πρόεδρος Ερντογάν υποδέχθηκε την ηγεσία της Χαμάς στην Τουρκία φέτος με την πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την 1η Φεβρουαρίου».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr