Σταματούν οι έρευνες για τον νεκρό ιεραπόστολο στο Βόρειο Σέντινελ

Σταματούν οι έρευνες για τον νεκρό ιεραπόστολο στο Βόρειο Σέντινελ Facebook Twitter
0

Οι ινδικές αρχές αποφάσισαν να αναστείλουν τις έρευνες για τον εντοπισμού της σορού του 27χρονου Αμερικάνου ιεραπόστολου, που πιστεύεται πως σκοτώθηκε από τη φυλή που κατοικεί στη νήσο Βόρειο Σεντινέλ.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, ο Τζον Άλεν Τσάου σκοτώθηκε από τα τόξα και τα βέλη των μελών της φυλής μετά την αποβίβαση του στο νησί του βορειανατολικού Ινδικού Ωκεανού, στις 17 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται πως ισχύουν αυστηρές απαγορεύσεις για οποιαδήποτε επαφή με μέλη της φυλής, η οποία ζει εντελώς αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο. 

Φαίνεται πως οι αρχές πήραν την απόφαση να «παγώσουν» την έρευνα ύστερα από εκκλήσεις που έγιναν από οργανώσεις και τις συμβουλές ειδικών ανθρωπολόγων. 

«Θέλουμε να αποφύγουμε την ευθεία αντιπαράθεση με τα μέλη της φυλής» δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας. 

Καμία από τις προσπάθειες ανάκτησης του πτώματος έως τώρα δεν ήταν επιτυχής. 

«Tις πρώτες μέρες, έγιναν απόπειρες για να βρεθεί το πτώμα, αφότου μέλη της φυλής φάνηκε να το σέρνουν. Παρότι ξέρουμε την γενική κατεύθυνση, δεν ξέρουμε το ακριβές σημείο στο οποίο βρίσκεται», δήλωσε ο Ινδός αξιωματούχος που δεν θέλησε να κατονομαστεί. 

Οι προσπάθειες, σύμφωνα με την οργάνωση Survival International, εγκυμονούν κινδύνους τόσο για τα μέλη των αποστολών όσο και για τα μέλη της φυλής. 

Το 2006 οι Σεντινελέσε είχαν σκοτώσει δυο ψαράδες που αποβιβάστηκαν στο νησί τους. Το πτώμα του ενός παραμένει εκεί. 

Με πληροφορίες από BBC, CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά στο Crans-Montana: Η θλίψη μετατρέπεται σε οργή και οι Ελβετοί αμφισβητούν ανοιχτά την κυβέρνηση

Διεθνή / Φωτιά στο Crans-Montana: Η θλίψη μετατρέπεται σε οργή και οι Ελβετοί αμφισβητούν ανοιχτά την κυβέρνηση

Η τραγωδία στο Crans-Montana αποκάλυψε σοβαρές αδυναμίες - Οι πολίτες διερωτώνται πώς απέτυχε ένα σύστημα που θεωρούνταν σχεδόν άψογο και τι μέτρα πρέπει να ληφθούν για να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Οι ΗΠΑ πρέπει έχουν τη Γροιλανδία για να αποτρέψουν τη Ρωσία και την Κίνα από το να την πάρουν

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Οι ΗΠΑ πρέπει έχουν τη Γροιλανδία για να αποτρέψουν τη Ρωσία και την Κίνα από το να την πάρουν

«Δεν θέλουμε να γίνουμε Αμερικανοί, δεν θέλουμε να γίνουμε Δανοί, θέλουμε να είμαστε Γροιλανδοί» διαμηνύουν οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων της χώρας
THE LIFO TEAM