Σρι Λάνκα: «Πάρτε άδεια και καλλιεργείστε τις αυλές σας» - Φόβοι για σοβαρές ελλείψεις στα τρόφιμα

Σρι Λάνκα: «Πάρτε άδεια και καλλιεργείστε τις αυλές σας» - Φόβοι για σοβαρές ελλείψεις στα τρόφιμα Facebook Twitter
Καλλιέργεια στη Σρι Λάνκα - Φωτ.: Unsplash.
0

Η Σρι Λάνκα θα επιτρέψει σε ορισμένους δημόσιους υπαλλήλους της να παίρνουν μία επιπλέον μέρα άδειας κάθε εβδομάδα ώστε να καλλιεργήσουν τις αυλές τους, υπό τον φόβο επερχόμενων ελλείψεων στα τρόφιμα. 

Η άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση που πλήττει ο νησιωτικό κράτος έχει ήδη προκαλέσει ορισμένες ελλείψεις σε βασικά τρόφιμα, στη βενζίνη αλλά και σε φάρμακα. Την ίδια στιγμή, ο καλπάζων πληθωρισμός πλήττει σημαντικά την αγοραστική δύναμη των πολιτών. 

«Φαίνεται σκόπιμο να δοθεί άδεια σε κυβερνητικούς αξιωματούχους για μία εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας [...] ώστε να ασχοληθούν με αγροτικές δραστηριότητες στις αυλές τους», ανέφερε ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου της χώρας την Τρίτη.

Η επιπλέον ημέρα άδειας θα είναι μια «λύση για την έλλειψη τροφίμων που αναμένεται να συμβεί στο μέλλον», ενώ ο περιορισμός των μετακινήσεων των δημοσίων υπαλλήλων θα συμβάλει επίσης στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων.

Οι υπάλληλοι του δημοσίου θα έχουν κάθε Παρασκευή ρεπό για τους επόμενους τρεις μήνες χωρίς μείωση μισθού, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, αλλά η ρύθμιση δε θα ισχύει για το προσωπικό βασικών υπηρεσιών.

Την περασμένη εβδομάδα, τα Ηνωμένα Έθνη εκτίμησαν ότι η Σρι Λάνκα βρίσκεται ενώπιον μιας «τρομερής ανθρωπιστικής κρίσης» καθώς τέσσερις στους πέντε πολίτες της χώρας έχουν αναγκαστεί να παραλείψουν γεύματα.

Με πληροφορίες από France24

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ