Spotify: Το 19% των χρηστών διέκοψε ή σκοπεύει να διακόψει τη συνδρομή λόγω της διαμάχης για τον Τζο Ρόγκαν

Spotify: Το 19% των χρηστών του διέκοψε ή σκοπεύει να διακόψει τη συνδρομή λόγω του Τζο Ρόγκαν Facebook Twitter
Getty Image
0

Νέα μελέτη διαπίστωσε ότι το 19% των χρηστών του Spotify έχουν ακυρώσει τις συνδρομές τους από τότε που ξέσπασε η διαμάχη γύρω από το podcast του Τζο Ρόγκαν.

Τον Ιανουάριο, εκατοντάδες επιστήμονες και επαγγελματίες υγείας ζήτησαν από το Spotify να λάβει μέτρα σχετικά με την παραπληροφόρηση για τον κορωνοϊό, στην πλατφόρμα, η οποία πυροδοτήθηκε από σχόλια που έγιναν στο The Joe Rogan Experience.

Τα 270 και πλέον μέλη της επιστημονικής και ιατρικής κοινότητας υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή, η οποία αποκάλεσε τις ενέργειες του Ρόγκαν «όχι μόνο απαράδεκτες και προσβλητικές, αλλά και επικίνδυνες ιατρικά και πολιτισμικά».


Μετά τη δημοσίευση αυτής της επιστολής, ο Νιλ Γιάνγκ ζήτησε να αφαιρεθεί «αμέσως» η μουσική του από την πλατφόρμα, με πολλούς καλλιτέχνες υψηλού προφίλ όπως οι Τζόνι Μίτσελ, Ντέιβιντ Κρόσμπι και Γκράχαμ Νας να ακολουθούν το παράδειγμά του.

Όπως αναφέρει το Variety, μια δημοσκόπηση καταναλωτών από την Forrester Research διαπίστωσε ότι έκτοτε το 19% των πελατών της υπηρεσίας ροής έχουν ακυρώσει τις συνδρομές τους ή σκοπεύουν να το κάνουν στο εγγύς μέλλον.

Αν και το 54% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να ακυρώσει τα σχέδιά του, ένα άλλο 18,5% είπε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο ακύρωσης εάν οι καλλιτέχνες συνεχίζουν να αφαιρούν τη μουσική τους από το Spotify.

Την Πέμπτη ο επικεφαλής του Spotify, Daniel Ek, είπε ότι είναι «πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε» τι αντίκτυπο θα είχε στο μέλλον της εταιρείας η διαμάχη γύρω από το podcast του Ρόγκεν.

Ωστόσο, από τότε που ξεκίνησε η διαμάχη, οι μετοχές του Spotify έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 10% ενώ στις 30 Ιανουαρίου, αναφέρθηκε ότι η πλατφόρμα είχε χάσει περισσότερα από 2 δισ. δολάρια σε αγοραία αξία.


«Συνήθως όταν είχαμε αντιπαραθέσεις στο παρελθόν, αυτές υπολογίζονταν σε σε μήνες, όχι σε ημέρες», είπε ο Ek στους επενδυτές του Spotify.

«Δεν αλλάζουμε τις πολιτικές μας βάσει ενός δημιουργού, ούτε αλλάζουμε βάσει των Μέσων ή προτροπών από οποιονδήποτε άλλο» επέμεινε.

Έκτοτε, το Spotify ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει συμβουλές περιεχομένου για τον κορωνοϊό σε όλα τα σχετικά επεισόδια του podcast. Οι ακροατές θα κατευθύνονται σε έναν κόμβο με συνδέσμους για πληροφορίες από ειδικούς και «συνδέσμους προς αξιόπιστες πηγές».

Εικάζεται ότι το Spotify πλήρωσε περισσότερα από 100 εκατ. δολ. για τα αποκλειστικά δικαιώματα στο podcast του Ρόγκαν το 2020.

Με πληροφορίες του Variety/NME

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Reuters: Η Ουκρανία παρουσιάζει στην ΕΕ αυστηρότερο σχέδιο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, εν μέσω αμερικανικών «δισταγμών»

Διεθνή / Reuters: Η Ουκρανία παρουσιάζει στην ΕΕ αυστηρότερο σχέδιο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, εν μέσω αμερικανικών «δισταγμών»

Το έγγραφο των 40 σελίδων περιλαμβάνει σειρά συστάσεων, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγεται η έκδοση νομοθεσίας που θα επιταχύνει την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από άτομα που έχουν υποστεί κυρώσεις από την ΕΕ, με στόχο την αποστολή αυτών των πόρων στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Νεφρά για μετρητά: Μία ματιά σε ένα παγκόσμιο δίκτυο εμπορίας οργάνων

Διεθνή / Νεφρά για μετρητά στην Κένυα: Μέσα σε ένα από τα πιο σκοτεινά δίκτυα εμπορίας οργάνων στον κόσμο

Πίσω από το δίκτυο, στο οποίο νεαροί άνδρες πωλούν τα νεφρά τους για μερικές χιλιάδες δολάρια, φαίνεται να βρίσκεται ένας Ισραηλινός επιχειρηματίας
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ
Γάζα: Καμία διανομή βοήθειας παρά την είσοδο φορτηγών, λέει ο ΟΗΕ

Διεθνή / Γάζα: Δεν έχει διανεμηθεί καμία βοήθεια παρά την είσοδο φορτηγών, λέει ο ΟΗΕ

Μια ομάδα περίμενε για αρκετές ώρες μέχρι να της επιτραπεί η πρόσβαση στην περιοχή, αλλά «δυστυχώς, δεν κατάφεραν να μεταφέρουν τις προμήθειες στην αποθήκη μας», καταγγέλλει ο ΟΗΕ
LIFO NEWSROOM
Ουισκόνσιν: 11χρονος σκοτώθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του με όπλο που βρέθηκε στο σπίτι

Διεθνή / Ουισκόνσιν: 11χρονος σκοτώθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του με όπλο που βρέθηκε στο σπίτι

Η αστυνομία ανέφερε ότι το αγόρι πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του, χωρίς ωστόσο να δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες για την ηλικία του ή τις συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκε στα χέρια του το όπλο
LIFO NEWSROOM