Spiegel: To αγιοβασιλιάτικο πακέτο του Γιουνκέρ είναι πλούσιο αλλά όχι εφαρμόσιμο

Spiegel: To αγιοβασιλιάτικο πακέτο του Γιουνκέρ είναι πλούσιο αλλά όχι εφαρμόσιμο Facebook Twitter
sooc
0

«Κοινός προϋπολογισμός, Ευρωπαίος υπουργός Οικονομικών, μόνιμη ευρωπαϊκή ομπρέλα στήριξης, είναι οι μεταρρυθμιστικές προτάσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ. Ποιες πιθανότητες εφαρμογής έχουν όμως», αναρωτιέται το Spiegel.


Το γερμανικό περιoδικό συνεχίζει: «Η χρονική στιγμή είναι καλή. Όταν σήμερα ο επικεφαλής της Κομισιόν θα παρουσιάζει τις προτάσεις του για την εμβάθυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες, διότι σε μερικές μέρες γίνεται το τελευταίο Συμβούλιο Κορυφής της χρονιάς, η κατακραυγή από το Βερολίνο θα είναι μικρότερη αφού υπάρχει μόνο υπηρεσιακή κυβέρνηση και από το Παρίσι ο κ. Γιουνκέρ θα εισπράξει χειροκροτήματα, αφού μερικές προτάσεις του μοιάζουν με αυτές του κ. Μακρόν.


Ο κ. Μακρόν και ο κ. Γιουνκέρ πήραν την πρωτοβουλία να βάλουν την ανανέωση της ευρωζώνης στην ευρωπαϊκή ατζέντα, δίνοντας περισσότερη εξουσία στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και μεταφέροντας περισσότερους δημοσιονομικούς πόρους στις Βρυξέλλες. Και η καγκελάριος Μέρκελ; Δεν μπορεί να αντιδράσει αποφασιστικά, πόσο μάλλον να κάνει δικές της προτάσεις για όσο χρονικό διάστημα δεν έχει κυβερνητικό εταίρο.

Τα ότι απέτυχε ο σχηματισμός τύπου «Τζαμάικα» καθιστά τις αλλαγές πιθανότερες, διότι ενώ το Φιλελεύθερο Κόμμα της Γερμανίας (FDP) απορρίπτει κατηγορηματικά τέτοιες προτάσεις, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) εκφράζει τη συμπάθεια του για εμβάθυνση της Ευρώπης».


Το Spiegel αφού αναφέρεται αναλυτικά στα υπέρ και τα κατά των προτάσεων αυτών καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «οι ιδέες Γιουνκέρ δεν πρόκειται να εφαρμοστούν στην πράξη με την μορφή που προτείνονται. Στο θέμα όμως του κοινού προϋπολογισμού, όπως επίσης και της δημιουργίας ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου για χώρες που χρειάζονται στήριξη, οι πιθανότητες εφαρμογής είναι δεδομένες».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται «βαθύ σεβασμό» για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM
ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM