SPD: Δεν μένουμε στην κυβέρνηση χωρίς την Μέρκελ καγκελάριο

SPD: Δεν μένουμε στην κυβέρνηση χωρίς την Μέρκελ καγκελάριο Facebook Twitter
Αν φύγει η Μέρκελ από την κυβέρνηση, φεύγει και το SPD (Πηγή φωτό EPA)
0

Οι Σοσιαλδημοκράτες της Γερμανίας διεμήνυσαν ότι θα αποχωρήσουν από τον κυβερνητικό συνασπισμό, αν η Άνγκελα Μέρκελ υποχρεωθεί να παραιτηθεί.


Το μήνυμα του SPD εντείνει την πίεση προς τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ, να αποφύγουν τις πρόωρες εκλογές καθώς αναζητούν νέο ηγέτη. Η προστατευόμενη της καγκελαρίου, Ανεγκρέτ Κραμπ- Καρενμπάουερ, ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την προεδρία του κόμματος και εγκαταλείπει τα σχέδια να διεκδικήσει την καγκελαρία.


Η πιθανότητα να εκλεγεί στην ηγεσία του CDU ένας εσωκομματικός αντίπαλος της Μέρκελ, ενώ εκείνη παραμένει καγκελάριος, μπορεί να αποδειχθεί κάτι ανεφάρμοστο με συνέπεια η ηγέτης της Γερμανίας να οδηγηθεί στην παραίτηση και την πρόωρη λήξη της τελευταίας θητείας της.


Όμως, μια τέτοια εξέλιξη πιθανόν να οδηγούσε σε πρόωρες εκλογές, καθώς το SPD ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία για τη συμμετοχή στον κυβερνητικό συνασπισμό είναι μόνο με την Μέρκελ, σύμφωνα με το Reuters. Ο γενικός γραμματέας των Σοσιαλδημοκρατών, Λαρς Κλινγκμπέιλ, τόνισε ότι το κόμμα μπήκε στον συνασπισμό με την Μέρκελ «και θα αποχωρήσουμε από αυτόν μαζί της, όπως έχει προγραμματιστεί, στις επόμενες εκλογές». Οι ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία θα γίνουν έως τον Οκτώβριο του 2021.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ιράν ξεκινά τεχνητή σπορά νεφών για να προκαλέσει βροχή εν μέσω ιστορικής ξηρασίας

Διεθνή / Το Ιράν ξεκίνησε σπορά νεφών για να προκαλέσει βροχή εν μέσω ιστορικής ξηρασίας

Η σπορά νεφών περιλαμβάνει την έγχυση χημικών αλάτων, μέσα στα σύννεφα μέσω αεροσκαφών ή από γεννήτριες στο έδαφος. Έτσι ο υδρατμός μπορεί να συμπυκνωθεί ευκολότερα και να μετατραπεί σε βροχή
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ και αραβικά κράτη βλέπουν «πορεία προς παλαιστινιακό κράτος» - Ο Νετανιάχου λέει «ποτέ»

Διεθνή / ΗΠΑ και αραβικά κράτη βλέπουν «πορεία προς παλαιστινιακό κράτος» - Ο Νετανιάχου λέει «ποτέ»

Το Συμβούλιο Ασφαλείας ψηφίζει σχέδιο που προβλέπει μεταβατική διοίκηση στη Γάζα και ανοίγει τον δρόμο, υπό προϋποθέσεις, για μελλοντική παλαιστινιακή κρατική υπόσταση
LIFO NEWSROOM
Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Διεθνή / Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Οι δηλώσεις της νέας πρωθυπουργού Σαναέ Τακαΐτσι για το ενδεχόμενο ιαπωνικής εμπλοκής σε μια πιθανή κινεζική επίθεση κατά της Ταϊβάν έχουν κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Διεθνή / Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Η επίθεση έρχεται σε μια περίοδο όπου περίπου το 90% της πρωτεύουσας βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενόπλων ομάδων, οι οποίες επιβάλλουν «τέλη προστασίας», λεηλατούν και συγκρούονται για τον έλεγχο περιοχών
LIFO NEWSROOM
«Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Διεθνή / «Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Ζώντας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, οι γυναίκες νομάδες συχνά αναγκάζονται να γεννούν μόνες τους κατά τις μεγάλες εποχικές μετακινήσεις των ποιμενικών ομάδων τους, με αποτέλεσμα πολλές να χάνουν τη ζωή τους στη διαδρομή.
LIFO NEWSROOM