No.1

Σπάνιο πτηνό απειλείται με εξαφάνιση από την επέλαση των τζιχαντιστών στην Παλμύρα

Σπάνιο πτηνό απειλείται με εξαφάνιση από την επέλαση των τζιχαντιστών στην Παλμύρα Facebook Twitter
Φωτογραφία: Wikimedia Commons / Mich77
1

Ένα σπάνιο είδος πτηνού απειλείται με εξαφάνιση στη Συρία, λόγω της κατάληψης της ιστορικής πόλης Παλμύρα από το Ισλαμικό Κράτος, προειδοποιούν ειδικοί, σύμφωνα με το BBC.

Μία ολιγάριθμη αποικία του συγκεκριμένου πτηνού, γνωστού ως Ίβις του Ουάλντραπ (Geronticus eremita), βρέθηκε κοντά στην Παλμύρα το 2002. Τρία τέτοια πτηνά, που βρίσκονταν σε αιχμαλωσία, εγκαταλείφθηκαν την περασμένη εβδομάδα όταν εκείνοι που τα φύλαγαν εγκατέλειψαν την περιοχή για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις. Η τύχη των πτηνών αγνοείται.

Σύμφωνα με το BBC, οι αρχές προσφέρουν αμοιβή 1.000 δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με την τύχη ενός τέταρτου πτηνού, που έχει ονομαστεί Ζηνοβία.

Η Ένωση για την Προστασία της Φύσης στον Λίβανο δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο ότι ο εντοπισμός της Ζηνοβίας είναι κομβικής σημασίας, καθώς είναι το μοναδικό πτηνό που γνωρίζει τις μεταναστευτικές διαδρομές προς τόπους διαχείμασης στην Αιθιοπία και χωρίς εκείνην τα άλλα αιχμάλωτα πτηνά δεν μπορούν να αφεθούν ελεύθερα. Κατά συνέπεια, το είδος αυτό κινδυνεύει με εξαφάνιση στην άγρια φύση της Συρίας, προειδοποιούν οι ορνιθολόγοι.

Ο ανταποκριτής του BBC στη Βηρυτό Τζιμ Μούιρ δήλωσε ότι το είδος αυτό εθεωρείτο ότι έχει εξαφανιστεί από την περιοχή μέχρι που βρέθηκαν επτά τέτοια πτηνά να έχουν χτίσει τις φωλιές τους κοντά στην Παλμύρα πριν από περισσότερο από δέκα χρόνια. Αλλά παρότι τέθηκαν υπό προστασία, ο αριθμός τους μειώθηκε σε τέσσερα.

Σύμφωνα με το BBC, μόνο η Ζηνοβία επέστρεψε φέτος στον χώρο φιλοξενίας τους. Τρία ακόμη πτηνά που βρίσκονται σε αιχμαλωσία κρατούνταν σε γειτονικό χώρο αλλά δεν είναι σαφές αν είναι ακόμα ασφαλή.

1

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια