Σώοι τρεις Έλληνες που βρίσκονταν στο φεστιβάλ στο Μεξικό όπου σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι

Σώοι τρεις Έλληνες που βρίσκονταν στο φεστιβάλ στο Μεξικό όπου σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι Facebook Twitter
0

Σώοι τρεις Έλληνες που βρίσκονταν στο φεστιβάλ στο Μεξικό όπου σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι Facebook Twitter

 

Είναι σώοι και αβλαβείς οι τρεις Έλληνες, οι οποίοι βρίσκονταν στο φεστιβάλ στην Playa del Carmen του Μεξικού, όταν σημειώθηκαν πυροβολισμοί, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών.

 

Οι ίδιοι βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με την πρεσβεία της Ελλάδας στο Μεξικό, η οποία κινητοποιήθηκε άμεσα τα ξημερώματα της Δευτέρας και έχει ήδη δώσει οδηγίες στον επίτιμο πρόξενο της Ελλάδας στη Μέριδα να προσφέρει κάθε δυνατή προξενική αρωγή στους Έλληνες πολίτες.

Ο πρέσβης της Ελλάδας στο Μεξικό, Πέτρος Παναγιωτόπουλος, προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να καταστεί δυνατός ο άμεσος επαναπατρισμός των τριών Ελλήνων, που ευχαρίστησαν το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για την βοήθεια και την άμεση κινητοποίησή του.

 

 

Τέσσερις άνδρες έπεσαν νεκροί από σφαίρες και μία γυναίκα ποδοπατήθηκε «όταν το πλήθος των παρευρισκομένων πανικοβλήθηκε από τους πυροβολισμούς», διευκρίνισε ο εισαγγελέας της πολιτείας Κιντάνα Ροο, Μιγκέλ Άνχελ Πες, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου. Τέσσερις άνθρωποι προσήχθησαν στο πλαίσιο της έρευνας, πρόσθεσαν οι αρχές της πολιτείας.

 

 

 

Οι πυροβολισμοί ξέσπασαν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής BPM, στο οποίο παρίστανται κάθε χρόνο πολλοί τουρίστες. Η επίθεση εκτυλίχθηκε στο κλαμπ Blue Parrot, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η εκδήλωση.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ