Σομαλία: Τουλάχιστον επτά νεκροί από επίθεση καμικάζι - βομβιστή σε εστιατόριο

Σομαλία: Τουλάχιστον επτά νεκροί από επίθεση καμικάζι - βομβιστή σε εστιατόριο Facebook Twitter
Σομαλία: Τουλάχιστον επτά νεκροί από επίθεση καμικάζι σε εστιατόριο (EPA/Αρχείο)
0

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν όταν βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σε δημοφιλές εστιατόριο στο Μογκαντίσου της Σομαλίας.

Όπως διευκρίνισε ο Μοχάμεντ Νταχίρ, ανώτερος αξιωματικός της σομαλικής αστυνομίας ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς βαριά τραυματισμένοι θαμώνες του καταστήματος διακομίστηκαν σε κοντινά νοσοκομεία.

Το εστιατόριο όπου διαπράχθηκε η ενέργεια, το Gelato Divino, είναι γνωστό για τα παγωτά και τα γλυκίσματα που διαθέτει και βρίσκεται σε πολυάσχολο δρόμο ο οποίος οδηγεί στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τον Νταχίρ, ανάμεσα στους επτά νεκρούς εξαιτίας αυτής που αποκάλεσε «ειδεχθή τρομοκρατική ενέργεια» ήταν εργαζόμενοι στο κατάστημα.

Η σομαλική κυβέρνηση καταδίκασε σθεναρά την επίθεση εναντίον αμάχων με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Η ισλαμιστική οργάνωση Σεμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη για την ενέργεια μέσω του ραδιοφωνικού της σταθμού, του Andalus, υποστηρίζοντας ότι ανάμεσα στους νεκρούς ήταν πολλοί δημόσιοι λειτουργοί.

Η Σεμπάμπ, η οποία ορκίζεται πίστη στην Αλ Κάιντα, εξαπολύει συχνά επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών βάσεων, κυβερνητικών κτιρίων, ξενοδοχείων, αλλά και αμάχων στην σπαρασσόμενη από τον πόλεμο χώρα της ανατολικής Αφρικής.

Η επίθεση διαπράχθηκε την ίδια ημέρα που το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι επισκέφθηκε τη Σομαλία ο Αμερικανός υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας Κρις Μίλερ.

Με πληροφορίες του dpa/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

RSF ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΣΟΥΔΑΝ

Διεθνή / Σουδάν: Έρευνα συνδέει ηγέτες της RSF με ακίνητα αξίας 20,7 εκατ. ευρώ στο Ντουμπάι

Η έκθεση αναφέρει ότι το Ντουμπάι λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο για περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με την RSF, ενώ η οργάνωση κατηγορείται για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου
THE LIFO TEAM
Αίγυπτος: Νεκρός Γερμανός τουρίστας - φίδι μπήκε στο παντελόνι του και τον δάγκωσε

Διεθνή / Αίγυπτος: Νεκρός Γερμανός τουρίστας - Φίδι μπήκε στο παντελόνι του και τον δάγκωσε

Οι εισαγγελικές αρχές στη Γερμανία ερευνούν την υπόθεση και αναμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα αίτια θανάτου
THE LIFO TEAM
ΙΝΔΙΑ ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΑΔΕΛΦΗ

Διεθνή / Ινδία: Άνδρας μετέφερε τον σκελετό της αδελφής του σε τράπεζα για να αποδείξει τον θάνατό της

Προσοχή σκληρές εικόνες - Ο άνδρας εξήγησε ότι απογοητεύτηκε από τη γραφειοκρατία και έτσι έφτασε στο σημείο να μεταφέρει τα οστά, για να αποδείξει ότι η αδελφή του είχε πεθάνει
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΔΙΟΡΙΑ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΠΟΛΕΜΟ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Λήγει η διορία στον Τραμπ για έγκριση από το Κογκρέσο για τον πόλεμο στο Ιράν: Τι θέλει να «εκμεταλλευτεί»

Ο πόλεμος με το Ιράν ξεκίνησε στις 28 Φεβρουαρίου και ο Τραμπ ενημέρωσε σχετικά το Κογκρέσο δύο ημέρες αργότερα, όταν και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις 60 ημέρες - Η Τεχεράνη προειδοποιεί με «επώδυνη» απάντηση σε τυχόν νέα αμερικανικά πλήγματα
THE LIFO TEAM