Σομαλία: Επίθεση αυτοκτονίας σε αγορά της Μογκαντίσου- Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Σομαλία: Επίθεση αυτοκτονίας σε αγορά της Μογκαντίσου- Δεκάδες νεκροί και τραυματίες Facebook Twitter
0

Αυτοκίνητο-βόμβα εξερράγη σήμερα σε μια αγορά στη Μογκαντίσου προκαλώντας τον θάνατο 39 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου 50, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος, λίγες ημέρες αφότου η Σομαλία εξέλεξε νέο πρόεδρο.


Το αυτοκίνητο οδηγούσε βομβιστής αυτοκτονίας, δήλωσε ο Άχμεντ Αμπντούλε Άφραξ, δήμαρχος της περιοχής Ουαντατζίρ, όπου σημειώθηκε η βομβιστική επίθεση.


"Μεταφέραμε 39 πτώματα και υπάρχουν πολλοί άλλοι τραυματίες", δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο δρ Αμπντικαντίρ Αμπντιραχμάν, διευθυντής της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων Ααμίν.


Το νοσοκομείο Μαντίνα δέxθηκε 47 τραυματίες, δήλωσε ο διευθυντής του, ο δρ Μοχάμεντ Γιούσουφ.


Ο αυτόπτης μάρτυρας Αμπντούλε Όμαρ δήλωσε πως η αγορά καταστράφηκε.


"Ήμουν στο κατάστημά μου όταν ένα αυτοκίνητο εισήλθε στην αγορά και εξερράγη. Είδα περισσότερους από 20 ανθρώπους πεσμένους καταγής. Οι περισσότεροι ήταν νεκροί", είπε.


Η Αλ Σαμπάμπ, η οργάνωση ισλαμιστών αναρτών που πολεμά την υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση, δεν έχει διεκδικήσει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση.


Η Αλ Σαμπάμπ πραγματοποιεί όλο και πιο φονικές βομβιστικές επιθέσεις παρά το γεγονός ότι έχει χάσει μεγάλο μέρος του εδάφους που κατείχε από την ειρηνευτική δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης που υποστηρίζει τη σομαλική κυβέρνηση.


Αυτό τον μήνα η Σομαλία εξέλεξε νέο πρόεδρο, τον Μοχάμεντ Αμπντουλάχι Μοχάμεντ, ο οποίος έχει διπλή αμερικανική και σομαλική υπηκοότητα και έχει διατελέσει πρωθυπουργός.


Ο εμφύλιος πόλεμος μαίνεται στη Σομαλία από το 1991. Υπηρεσίες παροχής βοήθειας προειδοποιούν ότι η σοβαρή ξηρασία απειλεί με λιμό σε μεγάλα τμήματα της χώρας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ