Σοκαριστικό ντοκουμέντο από την ταράτσα μιας σχολής ιατρικής στην Κίνα

Σοκαριστικό ντοκουμέντο από την ταράτσα μιας σχολής ιατρικής στην Κίνα Facebook Twitter
7

Αποτροπιασμό και οργή προκαλεί ένα βίντεο - ντοκουμέντο, που αρχικά διέρρευσε στα κινεζικά social media και σήμερα παρουσιάζει η οργάνωση Peta.

Kάποιοι κάτοικοι της περιοχής όπου στεγάζεται η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Xi'an Jiaotong στην Xi'an στην Κίνα, ακούσαν τις κραυγές των σκύλων που φαινόταν να προέρχονται από τη στέγη της σχολής. Όταν τα μέλη μιας τοπικής ομάδας διάσωσης ζώων πήγαν να ερευνήσουν, βρήκαν περισσότερα από δώδεκα σκυλιά στην οροφή, μαζί με πεταμένα ιατρικά εργαλεία και απόβλητα. Πολλά από τα σκυλιά ήταν ζωντανά, άλλα σε άθλια κατάσταση με πληγές και χειρουργικές τομές στα σώματά τους, και κάποια είχαν δεμένα τα στόματα τους.

Σοκαριστικό ντοκουμέντο από την ταράτσα μιας σχολής ιατρικής στην Κίνα Facebook Twitter

Στην άλλη άκρη της ταράτσας υπήρχαν περίπου 20 ακόμη σκυλιά δεμένα, που προορίζονταν για τα πειράματα στα εργαστήρια των επόμενων ημερών.

Το θέμα πήρε μεγάλη διάσταση και στην ανακοίνωση που εξέδωσε η σχολή υποστηρίζει πως όλα αυτά γίνονταν εν αγνοία της διοίκησης και πως θα ερευνήσει το περιστατικό. Ωστόσο κινεζική εφημερίδα υποστηρίζει πως η άδεια της σχολής για πειράματα σε ζώα είχε λήξει και πως είχε παρθεί απόφαση να συνεχίσει τη διεξαγωγή τους παράνομα και μυστικά. Κάποιος από τους καθηγητές φέρεται να ομολογεί πως η σχολή έχει χρησιμοποιήσει περίπου 200 σκυλιά στα εργαστήριά της.

Σοκαριστικό ντοκουμέντο από την ταράτσα μιας σχολής ιατρικής στην Κίνα Facebook Twitter

Αυτή δεν είναι η πρώτη περίπτωση σκύλων που κακοποιούνται σε ιατρικές σχολές στην Κίνα. Το 2013, αποκαλύφθηκε ότι σε στρατιωτικό ιατρικό πανεπιστήμιο στο Chongqing, διεξάγονταν πειράματα σε σκύλους τους οποίους έκαψαν ζωντανούς. Σε ένα πείραμα οι πλάτες των 37 σκύλων κάηκαν για 30 δευτερόλεπτα με ναπάλμ.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ