Σόιμπλε: Οι πρόσφυγες μπορεί να επιβαρύνουν την οικονομία της Γερμανίας

Σόιμπλε: Οι πρόσφυγες μπορεί να επιβαρύνουν την οικονομία της Γερμανίας Facebook Twitter
0

Υπέρ της πολιτικής της Καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ για την προσφυγική κρίση, τάχθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προειδοποίησε ωστόσο για τον κίνδυνο να επιβαρυνθεί υπερβολικά η χώρα από την υποδοχή προσφύγων.

 

Μιλώντας στο συνέδριο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στην Καρλσρούη, ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι όσοι φέρουν κυβερνητική ευθύνη πρέπει να φροντίζουν ώστε «η καλή διάθεση και η ανθρώπινη φροντίδα να μην καταστραφούν λόγω της υπερβολικής επιβάρυνσης». Δεν αρκεί να θέλει κανείς το καλό, επισήμανε. O χριστιανοδημοκράτης πολιτικός, σημείωσε ακόμη ότι μια ισχυρή Ευρώπη χρειάζεται μια ισχυρή Γερμανία, και πρόσθεσε ότι η νομισματική και η δημοσιονομική πολιτική δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις μεταρρυθμίσεις.

Την ίδια ώρα, ο δανεισμός της Γερμανίας αναμένεται να αυξηθεί το 2016 κατά 13% σε σχέση με το 2015, με τη χώρα να εκδίδει ομόλογα αξίας 210 δισεκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να αποπληρώσει περισσότερο χρέος από ό,τι κατά το τρέχον έτος. Επιπλέον, το δημοσιονομικό πλεόνασμα της χώρας, ύψους τουλάχιστον 6 δισεκατομμυρίων ευρώ, δεν θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου να αποπληρωθεί παλαιό χρέος, το οποίο ανέρχεται σε 1,1 τρισεκατομμύριο ευρώ, αλλά θα διατεθεί για τις ανάγκες της υποδοχής προσφύγων.

Πηγές του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters, επισημαίνουν ότι δεν αποκλείεται τελικά το ύψος του δανεισμού να είναι χαμηλότερο, όπως συνέβη και το 2015, χάρη στα αυξημένα έσοδα του κράτους από φόρους. Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση σχεδιάζει αύξηση του φόρου μεγάλης κληρονομιάς κατά 30%, η οποία θα φέρει στα ταμεία των κρατιδίων περίπου 1,5 δισεκατομμύριο περισσότερα έσοδα, αλλά μόνο έπειτα από περίπου δέκα χρόνια.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Ντοκουμέντα και μαρτυρίες αποκαλύπτουν ότι το Πεντάγωνο διέδιδε σκόπιμα ψευδείς πληροφορίες για UFO από τη δεκαετία του ’50, για να κρύψει μυστικά εξοπλιστικά προγράμματα
LIFO NEWSROOM
Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Ανάλυση / Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Η διπλή ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκαλύπτει μια Τουρκία σε κρίση: λόγια για ειρήνη, αλλά πράξεις καταστολής, αυταρχισμού και στρατιωτικοποίησης. Ανάλυση της πολιτικής πραγματικότητας πίσω από τις υποσχέσεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Κολομβία: Επίθεση με έξι πυροβολισμούς δέχτηκε ο 39χρονος υποψήφιος πρόεδρος Μιγκέλ Ουρίμπε

Διεθνή / Κολομβία: Επίθεση με έξι πυροβολισμούς δέχτηκε ο 39χρονος υποψήφιος πρόεδρος Μιγκέλ Ουρίμπε

Ο 39χρονος γερουσιαστής, ο οποίος είναι υποψήφιος για την προεδρία της Κολομβίας το 2026, είναι μέλος του αντιπολιτευόμενου συντηρητικού κόμματος «Δημοκρατικό Κέντρο»
LIFO NEWSROOM
«Τι άλλο επιδιώκεις όταν στερείς σε έναν λαό το φαγητό και το νερό;»

Διεθνή / «Όταν στερείς από έναν λαό τα βασικά, τι άλλο επιδιώκεις – αν όχι τον ίδιο τον θάνατο;»

Η πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Μελετητών Γενοκτονιών, Melanie O’Brien, μιλά αποκλειστικά στη LiFO και απαντά στο ερώτημα αν οι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα πληρούν τις νομικές προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν γενοκτονία.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Οι ΗΠΑ παραγκωνίζουν την Ευρώπη και στρέφονται στις χώρες του Κόλπου για τις πυρηνικές συνομιλίες με το Ιράν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ παραγκωνίζουν την Ευρώπη και στρέφονται στις χώρες του Κόλπου για τις πυρηνικές συνομιλίες με το Ιράν

Οι χώρες του Κόλπου έχουν αναδειχθεί σε βασικούς μεσολαβητές στις πυρηνικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν, εκτοπίζοντας την Ευρώπη. Η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ τάσσονται υπέρ της διπλωματίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου προειδοποίησαν για κινδύνους ασφαλείας μετά την αθόρυβη εγκατάσταση του δορυφορικού ίντερνετ Starlink από την ομάδα του Έλον Μασκ - Πιθανές παραβιάσεις και απώλεια ελέγχου δεδομένων στο επίκεντρο ερευνών
LIFO NEWSROOM