Σοβαρή οικονομική κρίση απειλεί την Αlitalia - Υπάρχουν χρήματα για πτήσεις μόνο μέχρι την άνοιξη

Σοβαρή οικονομική κρίση απειλεί την Αlitalia - Υπάρχουν χρήματα για πτήσεις μόνο μέχρι την άνοιξη Facebook Twitter
0


«Η Αlitalia κινδυνεύει να βυθιστεί σαν τον Τιτανικό», προειδοποιούν τα συνδικάτα. Άλλη μια σοβαρή οικονομική κρίση με ακυρώσεις και καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Η εταιρία άφησε να διαρρεύσει ότι υπάρχουν δυο χιλιάδες υπεράριθμοι εργαζόμενοι. Κάτι που σημαίνει ότι μετά το ταμείο ανεργίας, υπάρχει κίνδυνος απολύσεων.


Η εργοδοσία, στο μεταξύ θα προσπαθήσει φέτος να μειώσει τα έξοδα κατά εκατόν εξήντα εκατομμύρια ευρώ. Είναι ενδεικτικό, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ότι με το νέο συμβόλαιο στις αεροσυνοδούς και στους ιπτάμενους θα ζητείται να καθαρίζουν και τις τουαλέτες των αεροπλάνων.


«Στην Αlitalia έγινε κακή διαχείριση. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για υπεράριθμους υπαλλήλους αν δεν κατατεθεί πρώτα, ένα λεπτομερές σχέδιο αναδιάρθρωσης», δηλώνει ο υπουργός οικονομικής ανάπτυξης, Κάρλο Καλέντα. O δε υπουργός μεταφορών, Γκρατσιάνο Ντελρίο, ο οποίος συνάντησε τους εκπροσώπους των συνδικάτων, παραδέχθηκε πως «η κατάσταση είναι σοβαρή και προκαλεί μεγάλη ανησυχία».


Πτήσεις μόνο μέχρι την άνοιξη

Tο παθητικό της εταιρίας, το 2016, άγγιξε τα εξακόσια εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ρευστό χρήμα που υπάρχει στα ταμεία της, στη φάση αυτή, είναι αρκετό για να συνεχισθούν οι πτήσεις μόνον μέχρι την άνοιξη.


Στις πιθανές λύσεις που μελετώνται, συμπεριλαμβάνεται και η δημιουργία μιας παράλληλης, χαμηλού κόστους εταιρίας, η οποία να μπορεί να διαχειριστεί τις πιο κοντινές αεροπορικές συνδέσεις. Η Alitalia, έως τώρα, κινδύνευσε τρεις φορές να χρεοκοπήσει και άλλες τόσες κατάφερε να σωθεί. Δεν είναι όμως ένα παιχνίδι που μπορεί να συνεχισθεί αιωνίως, λένε οι σχολιαστές. Οι επενδυτές των Αραβικών Εμιράτων, πριν δυο χρόνια, είχαν αναγγείλει ότι θα μπορούσαν να εξυγιάνουν την εταιρία. Αλλά δεν τα κατάφεραν. Και τώρα, τον λογαριασμό θα τον πληρώσουν, πιθανότατα, οι ιταλοί φορολογούμενοι.

πηγή: Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ