Σοβαρή οικονομική κρίση απειλεί την Αlitalia - Υπάρχουν χρήματα για πτήσεις μόνο μέχρι την άνοιξη

Σοβαρή οικονομική κρίση απειλεί την Αlitalia - Υπάρχουν χρήματα για πτήσεις μόνο μέχρι την άνοιξη Facebook Twitter
0


«Η Αlitalia κινδυνεύει να βυθιστεί σαν τον Τιτανικό», προειδοποιούν τα συνδικάτα. Άλλη μια σοβαρή οικονομική κρίση με ακυρώσεις και καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Η εταιρία άφησε να διαρρεύσει ότι υπάρχουν δυο χιλιάδες υπεράριθμοι εργαζόμενοι. Κάτι που σημαίνει ότι μετά το ταμείο ανεργίας, υπάρχει κίνδυνος απολύσεων.


Η εργοδοσία, στο μεταξύ θα προσπαθήσει φέτος να μειώσει τα έξοδα κατά εκατόν εξήντα εκατομμύρια ευρώ. Είναι ενδεικτικό, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ότι με το νέο συμβόλαιο στις αεροσυνοδούς και στους ιπτάμενους θα ζητείται να καθαρίζουν και τις τουαλέτες των αεροπλάνων.


«Στην Αlitalia έγινε κακή διαχείριση. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για υπεράριθμους υπαλλήλους αν δεν κατατεθεί πρώτα, ένα λεπτομερές σχέδιο αναδιάρθρωσης», δηλώνει ο υπουργός οικονομικής ανάπτυξης, Κάρλο Καλέντα. O δε υπουργός μεταφορών, Γκρατσιάνο Ντελρίο, ο οποίος συνάντησε τους εκπροσώπους των συνδικάτων, παραδέχθηκε πως «η κατάσταση είναι σοβαρή και προκαλεί μεγάλη ανησυχία».


Πτήσεις μόνο μέχρι την άνοιξη

Tο παθητικό της εταιρίας, το 2016, άγγιξε τα εξακόσια εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ρευστό χρήμα που υπάρχει στα ταμεία της, στη φάση αυτή, είναι αρκετό για να συνεχισθούν οι πτήσεις μόνον μέχρι την άνοιξη.


Στις πιθανές λύσεις που μελετώνται, συμπεριλαμβάνεται και η δημιουργία μιας παράλληλης, χαμηλού κόστους εταιρίας, η οποία να μπορεί να διαχειριστεί τις πιο κοντινές αεροπορικές συνδέσεις. Η Alitalia, έως τώρα, κινδύνευσε τρεις φορές να χρεοκοπήσει και άλλες τόσες κατάφερε να σωθεί. Δεν είναι όμως ένα παιχνίδι που μπορεί να συνεχισθεί αιωνίως, λένε οι σχολιαστές. Οι επενδυτές των Αραβικών Εμιράτων, πριν δυο χρόνια, είχαν αναγγείλει ότι θα μπορούσαν να εξυγιάνουν την εταιρία. Αλλά δεν τα κατάφεραν. Και τώρα, τον λογαριασμό θα τον πληρώσουν, πιθανότατα, οι ιταλοί φορολογούμενοι.

πηγή: Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τους τρανς
THE LIFO TEAM
Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM