Σμήνος μελισσών όρμησε σε αγώνα κρίκετ - Έπεφταν όλοι στο γκαζόν να γλιτώσουν

‘We saw everyone drop’: bee swarm stops play in New Zealand cricket match Facebook Twitter
0

Ένα σμήνος μελισσών όρμησε σε γήπεδο της Νέας Ζηλανδίας την Κυριακή, διακόπτοντας με ελαφρώς τρομακτικό τρόπο έναν αγώνα κρίκετ στο Γουέλινγκτον. 

Μόλις αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε, παίκτες και διαιτητές έπεσαν στο γκαζόν και άλλοι έτρεξαν βιαστικά για να βρουν καταφύγιο στις γωνίες του Πλάνκετ Σιλντ, που φιλοξενούσε το ματς μεταξύ Wellington και Canterbury.

Η εισβολή των μελισσών προκάλεσε μία σύντομη διακοπή, μέχρι να αποχωρήσουν τα έντομα, και τελικά ο αγώνας συνεχίστηκε. 

«Ήταν η πρώτη φορά που μου συνέβη», περιέγραψε ο προπονητής του Wellington, Γκλεν Ποκνάλ. «Ήμουν στην άλλη πλευρά με τον προπονητή Νταγκ Γουάτσον, όταν είδαμε τους πάντες να πέφτουν στο έδαφος, χωρίς να είμαστε σίγουροι για το τι συνέβαινε (...) Μετά από 30 με 40 δευτερόλεπτα, όταν καταλάβαμε ότι πετούσαν μέλισσες ανάμεσά μας. Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο στο Μπέιζιν, και αυτό είναι το παράδοξο». 

Μπορεί αυτή να είναι η πρώτη φορά που μέλισσες διακόπτουν αγώνα κρίκετ στη Νέα Ζηλανδία, αλλά το σπορ έχει καταγράψει και άλλες τέτοιες «εισβολές», σε άλλες περιοχές του πλανήτη. Το 2017, διοργανωτές  πρωταθλήματος στο Γιοχάνεσμπουργκ είχαν επιστρατεύσει μελισσοκόμους για να απωθήσουν τα έντομα. Το 2019, μέλισσες είχαν κάνει αισθητή την παρουσία τους και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κρίκετ. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου

Διεθνή / Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου - «Έχουμε εξαντληθεί»

«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μας έχει απομείνει για να ακουστούμε. Τα προβλήματα συσσωρεύονται εδώ και χρόνια και η ληστεία τα έφερε όλα στην επιφάνεια», δήλωσε εργαζόμενος του μουσείου
THE LIFO TEAM
Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM