Σλοβακία: Υποστηρικτές της Ουκρανίας διαδηλώνουν κατά του Φίτσο

Σλοβακία: Υποστηρικτές της Ουκρανίας διαδηλώνουν κατά του Φίτσο Facebook Twitter
φωτ.: Χ
0

Με το σύνθημα «Η Σλοβακία είναι Ευρώπη! Αρκετά με τη Ρωσία!», Σλοβάκοι υποστηρικτές της Ουκρανίας διαδήλωσαν χθες, Παρασκευή, στην Μπρατισλάβα κατά του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο.

Η συγκέντρωση μπροστά από τα γραφεία της κυβέρνησης διοργανώθηκε από την πρωτοβουλία πολιτών «Ειρήνη για την Ουκρανία», που τάσσεται υπέρ της αποστολής όπλων στο Κίεβο. Εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας αυτοί εκτίμησαν ότι περίπου 4.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην κινητοποίηση, σύμφωνα με σλοβακικά μέσα ενημέρωσης. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Προδοσία» και «Είμαστε Ευρώπη».

Οι διοργανωτές κατηγόρησαν τον πρωθυπουργό και τους κυβερνητικούς του εταίρους ότι θέτουν τη Σλοβακία σε φιλορωσική πορεία. Ο Φίτσο συγκρούστηκε πρόσφατα με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι διότι η Ουκρανία σταμάτησε τη διαμετακόμιση αερίου από τη Ρωσία στη Σλοβακία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η Σλοβακία, κράτος-μέλος της ΕΕ, εξαρτάται περισσότερο από το ρωσικό αέριο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντολή Τραμπ στα αεροδρόμια: Τα στοιχεία των επιβατών να δίνονται στην ICE

Διεθνή / Εντολή Τραμπ στα αεροδρόμια: Τα στοιχεία των επιβατών να δίνονται στην ICE

Μέχρι σήμερα, οι αεροπορικές εταιρείες παρείχαν στοιχεία επιβατών στην Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών κυρίως για ελέγχους που σχετίζονται με την τρομοκρατία και την εθνική ασφάλεια
THE LIFO TEAM