Σλοβακία: Συνελήφθησαν Ιταλοί επιχειρηματίες, ύποπτοι για σχέσεις με την μαφία, που σχετίζονταν με την έρευνα του Κούτσιακ

Σλοβακία: Συνελήφθησαν Ιταλοί επιχειρηματίες, ύποπτοι για σχέσεις με την μαφία, που σχετίζονταν με την έρευνα του Κούτσιακ Facebook Twitter
EPA/MICHAL SMRCOK
0

Η αστυνομία της Σλοβακίας ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε πολλούς Ιταλούς επιχειρηματίες τους οποίους ανέφερε στην έρευνα που πραγματοποιούσε για τη διαφθορά σε υψηλό επίπεδο, ο Σλοβάκος δημοσιογράφος που δολοφονήθηκε Γιαν Κούτσιακ, ο οποίος τους θεωρούσε ύποπτους για σχέσεις με την μαφία.

Η επιχείρηση αυτή έγινε «προφανώς σε σχέση με την υπόθεση αυτή (της δολοφονίας του Γιαν Κούτσιακ) και με πρόσωπα που έχουν κατονομαστεί επανειλημμένως από τον Τύπο, και με το τελευταίο άρθρο του Γιαν Κούτσιακ. Ναι, μπορούμε να το ονομάσουμε αυτό την ιταλική πτυχή» της έρευνας, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Τίμπορ Γκάσπαρ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιαν Κούτσιακ, που δολοφονήθηκε μαζί με τη σύντροφό του μέσα στο σπίτι του, ήταν έτοιμος να δημοσιεύσει ένα άρθρο για την διαφθορά σε υψηλόβαθμο επίπεδο, στην οποία εμπλέκεται η ιταλική μαφία και πολιτικοί του μικρού αυτού κράτους της Ευρωζώνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ