Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Εισήχθη στην εντατική νοσοκομείου στο Μιλάνο

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Εισήχθη στην εντατική νοσοκομείου στο Μιλάνο Facebook Twitter
Φωτ.: FABIO FRUSTACI/EPA
0

Στην εντατική εισήχθη ο πρώην πρωθυπουργός της ΙταλίαςΣίλβιο Μπερλουσκόνι.

Εισήχθη στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου με έντονη δύσπνοια, λόγω προβλημάτων στο καρδιακό και αναπνευστικό σύστημα, όπως ενημερώνει η εφημερίδα Corriere della Sera.

Εκπρόσωπός του δεν δέχθηκε να κάνει δηλώσεις όσον αφορά στην κατάστασή του, αλλά φαίνεται πως έχει σταθεροποιηθεί.

Ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης και τέσσερις φορές πρωθυπουργός έχει υποστεί επανειλημμένες κρίσεις με την υγεία του τα τελευταία χρόνια και βγήκε από το νοσοκομείο μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Το 2016 υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αντικατάσταση μιας ελαττωματικής αορτικής βαλβίδας και νοσηλεύτηκε με Covid-19 τον Σεπτέμβριο του 2020. Στη συνέχεια υπέφερε από παρατεταμένες ασθένειες που σχετίζονται με τον ιό, μια εμπειρία που περιέγραψε ως «τη χειρότερη της ζωής μου».

Αυτό, όμως, δεν τον εμπόδισε από το να διεξάγει εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου, το αποτέλεσμα των οποίων είδε το κόμμα του να καταλαμβάνει την εξουσία σε συνασπισμό με τους Αδελφούς της Ιταλίας της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι και τη Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι.

Τον Φεβρουάριο, ο πολιτικός των πολλών σκανδάλων αθωώθηκε για τις κατηγορίες σχετικά με δωροδοκία μαρτύρων σε μια υπόθεση που σχετιζόταν με τα πάρτι «μπούνγκα-μπούνγκα», μία υπόθεση που τον καταδιώκει για περισσότερο από μία δεκαετία. 

Τα ενδιαφέροντά του εκτείνονται από τα ακίνητα, μέχρι τις εκδόσεις και τα οικονομικά. Η οικογενειακή του εταιρεία, Fininvest, έχει επίσης μερίδιο στη μεσαίου μεγέθους ιταλική τράπεζα Banca Mediolanum.

Πριν γίνει πολιτικός το 1994, ο Μπερλουσκόνι ίδρυσε την MediaForEurope, πρώην γνωστή ως Mediaset, την πρώτη ιδιωτική υπηρεσία ελεύθερης τηλεοπτικής μετάδοσης της Ιταλίας.

Πληροφορίες από Reuters/Bloomberg/Guardian/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM
ΣΑΡΟΝ ΟΣΜΠΟΡΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ TOMMY ROBINSON

Διεθνή / Σάρον Όσμπορν: Σφοδρές αντιδράσεις για τη στήριξη της στον ακροδεξιό Τόμι Ρόμπινσον

Ο Robinson είναι γνωστός στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις σκληρές αντιμεταναστευτικές του θέσεις και τη δράση του στον ακροδεξιό χώρο, ενώ έχει βρεθεί επανειλημμένα αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Διεθνή / Η ΕΕ καθησυχάζει για τα καύσιμα αεροσκαφών μετά τις ανησυχίες των τελευταίων ημερών

Οι τιμές των καυσίμων αεροσκαφών στην Ευρώπη έχουν υπερδιπλασιαστεί από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ ξεκίνησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Reuters: Θα καθυστερήσουν οι αποστολές αμερικανικών όπλων στην Ευρώπη λόγω του πολέμου στο Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αποδίδουν μέρος της πίεσης στα αποθέματα στο γεγονός ότι ευρωπαϊκές χώρες δεν συνέβαλαν στις προσπάθειες για τη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM