«Σφραγίζονται» Λεμεσός και Πάφος λόγω κορωνοϊού - Μπλόκα από αστυνομία και στρατό

«Σφραγίζονται» Λεμεσός και Πάφος λόγω κορωνοϊού - Μπλόκα από αστυνομία και στρατό Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Αυστηρά μέτρα που περιλαμβάνουν το «κλείσιμο» δύο επαρχιών, της Λεμεσού και της Πάφου, τίθενται σε εφαρμογή από τις 20:00 το βράδυ στην Κύπρο σε μια προσπάθεια ελέγχου της έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού στο νησί.


Παρουσιάζοντας στοιχεία που καταδεικνύουν τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων τόσο στη Λεμεσό όσο και στην Πάφο, η κυπριακή κυβέρνηση αποφάσισε να διακόψει την μετακίνηση από και προς τις δύο επαρχίες με στόχο την αποτροπή της διασποράς του ιού σε ολόκληρη την Κύπρο.

Έτσι από απόψε και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, οι δύο επαρχίες στην ουσία σφραγίζονται ενώ επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος απευθύνθηκε χθες βράδυ στους πολίτες μέσω διαγγέλματος, τα πρωτόγνωρα μέτρα επιβλήθηκαν από τα επιδημιολογικά δεδομένα που καταγράφηκαν στις δύο επαρχίες, αφού το 68% των νέων κρουσμάτων προέρχεται από τη Λεμεσό και την Πάφο ενώ το 70% των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία λόγω Covid-19 διαμένουν στις εν λόγω επαρχίες.


Μπλόκα από αστυνομία και στρατό

Γγια την εφαρμογή των μέτρων, η κυβέρνηση επιτάσσει την αστυνομία αλλά και τον στρατό προκειμένου να αποτραπεί η μετακίνηση από και προς τη Λεμεσό και την Πάφο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας, σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση προκειμένου να αποκοπούν δρόμοι με την τοποθέτηση φυσικών εμποδίων.

Τα σημεία ελέγχου, θα στελεχώνονται από μέλη της αστυνομίας και του στρατού για ολόκληρο το 24ωρο ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σχεδιασμός προνοεί τη χρήση rapid tests για όσους νομιμοποιούνται να εισέλθουν ή να εξέλθουν από τις ζώνες του ιδιότυπου lockdown.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στροφή του Πούτιν σε διώξεις για διαφθορά: Aπόπειρα απόκρυψης στρατιωτικών αποτυχιών;

Διεθνή / Στροφή του Πούτιν σε διώξεις για διαφθορά: Aπόπειρα απόκρυψης στρατιωτικών αποτυχιών;

Αυξάνονται οι υποθέσεις διαφθοράς κατά Ρώσων αξιωματούχων, την ώρα που ο Πούτιν επιχειρεί να κατευνάσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια για τις αποτυχίες στον πόλεμο με την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Τι άφησε πίσω του ο Χαλκ Χόγκαν

Διεθνή / Τι άφησε πίσω του ο Χαλκ Χόγκαν

Ο Χαλκ Χόγκαν, ο άνθρωπος που ανέδειξε την επαγγελματική πάλη, πέθανε σε ηλικία 71 ετών. Η κληρονομιά του ωστόσο παραμένει αμφιλεγόμενη, με ρατσιστικά σχόλια, κατάχρηση εξουσίας και μια δικαστική υπόθεση που συγκλόνισε τη δημοσιογραφία
LIFO NEWSROOM
ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM