Σφοδρές συγκρούσεις στη Συρία: Τουλάχιστον 70 νεκροί στο Χαλέπι

Σφοδρές συγκρούσεις στη Συρία: Τουλάχιστον 70 νεκροί στο Χαλέπι Facebook Twitter
Φωτό: Reuters
0

Τουλάχιστον 70 μαχητές σκοτώθηκαν σε λιγότερο από 24 ώρες από το ξέσπασμα βίαιων συγκρούσεων μεταξύ των φιλοκαθεστωτικών δυνάμεων, των εξτρεμιστών και των ανταρτών στην επαρχία Χαλέπι της Συρίας.

Οι μαχητές του καθεστώτος Άσαντ, υποστηριζόμενα από αέρος από ρωσικά μαχητικά- κατάφεραν να ξαναπάρουν στα χέρια τους τα χωριά Zaytan και Khalasa στα νοτιοδυτικά της πόλης Χαλέπι, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Σύμφωνα με αναφορές, από τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκε και ο διοικητής του ανατολικού τομέα της Αλ Κάιντα, Αμάρ αλ Καλίντ, ενώ υπάρχει και φωτογραφία με το άψυχο σώμα του τζιχαντιστή.

Εν τω μεταξύ η συριακή κυβέρνηση υποστήριξε ότι γαλλικές και γερμανικές δυνάμεις ήταν παρούσες στη βόρεια Συρία, κάτι που διαψεύστηκε από τη Γερμανία. Τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η κυβέρνηση καταδίκασε έντονα την παρουσία των γαλλικών και γερμανικών δυνάμεων στην περιοχή Ain al-Arab και στην Ιεράπολη. «η Συρία ... θεωρεί ότι πρόκειται για σαφή και αδικαιολόγητη επιθετικότητα προς την κυριαρχία και την ανεξαρτησία (της Συρίας)," ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Από την πλευρά του το υπουργείο άμυνας της Γερμανίας αρνήθηκε ότι γερμανικές ειδικές δυνάμεις ήταν στο βόρειο τμήμα της Συρίας και κατηγόρησε για ψεύδη τη συριακή κυβέρνηση, διά του εκπροσώπου του υπουργείου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ