Σέρφερ έχασε τη σανίδα του πριν από τέσσερα χρόνια, εντοπίστηκε 2.700 χλμ. μακριά

Σέρφερ έχασε τη σανίδα του πριν από τέσσερα χρόνια, εντοπίστηκε 2.700 χλμ. μακριά Facebook Twitter
0

Ο Ντένι Γκρίφιθς, ένας Αυστραλός σέρφερ, είχε αποδεχθεί πλέον ότι η αγαπημένη του σανίδα χάθηκε για πάντα. Αλλά εντοπίστηκε έπειτα από τέσσερα χρόνια σε απόσταση 2.700 χιλιομέτρων.

Ο Γκρίφιθς έκανε σερφ στο Pedra Branca, ένα δημοφιλές σημείο για σέρφερ ανοιχτά της νότιας ακτής της Τασμανίας, όταν έχασε την αγαπημένη του σανίδα. Έψαξε, δεν τη βρήκε και πίστεψε ότι κατέληξε στα βράχια και έσπασε.

Όμως, με τη βοήθεια της τύχης, την ξαναπήρε στα χέρια του. Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, που έκανε κάμπινγκ στη δυτική ακτή της Τασμανίας μιλούσε με άλλους σέρφερ όταν ανέφεραν ότι ο γιος τους βρήκε μια σανίδα ενώ ψάρευε ανοιχτά του Κουίνσλαντ.

Οι σέρφερ τους ζήτησαν να τους δείξουν φωτογραφίες και διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για τη σανίδα του Ντένι Γκρίφιθς. Ο γιος του ζευγαριού είχε πάρει τη σανίδα στο σπίτι του, την είχε πλύνει και την είχε κρεμάσει σαν κάποιο «τρόπαιο». Αν και αρχικά ήταν απρόθυμος, τελικά δέχθηκε να την παραδώσει στον Γκρίφιθς.

Το πώς βρέθηκε η σανίδα στο Κουίνσλαντ παραμένει ένα μυστήριο. Η διαδρομή της εξέπληξε τους ειδικούς, καθώς «ταξίδεψε» βόρεια, κόντρα στο ανατολικό αυστραλιανό ρεύμα, που πάει από τα βόρεια στα νότια. Τώρα οι επιστήμονες θα πάρουν δείγματα από τη σανίδα, προκειμένου να προσπαθήσουν να καταλάβουν ποια διαδρομή ακολούθησε.

Όσο για τον Γκρίφιθς, έκπληκτος ανακάλυψε ότι παρά την ταλαιπωρία η σανίδα του είναι «100%» κατάλληλη για σερφ και ανυπομονεί να τη δοκιμάσει στα κύματα του Pedra Branca.


Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM
Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM
ΕΛΒΕΤΙΑ CRANS MONTANA ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Διεθνή / Ελβετία: H υπάλληλος του μπαρ που φέρεται να κρατούσε τα βεγγαλικά δεν γνώριζε τους κινδύνους, αναφέρει η οικογένειά της

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας και εμπρησμό εξ αμελείας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM