Σεισμός στο Μαρόκο: Πάνω από 1.300 οι νεκροί -Κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος

Σεισμός στο Μαρόκο: Πάνω από 1.300 οι νεκροί -Κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Στους 1.305 έχει ανέβει ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό στο Μαρόκο, ενώ στη χώρα κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος.

«Αποφασίστηκε να κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος, με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε το παλάτι αναφορικά με τον σεισμό στο Μαρόκο, που είχε μέγεθος 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, προχώρησε σε νέο απολογισμό για τα θύματα από τον καταστροφικό σεισμό, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1.305. 

Παράλληλα, έχουν τραυματιστεί 1.832 άνθρωποι, από τους οποίους οι 1.220 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση από τον ισχυρό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην επαρχία αλ Χαούζ, νοτιοδυτικά της πόλης Μαρακές.

Μάλιστα, στις σεισμόπληκτες περιοχές έχουν αναπτυχθεί ομάδες διάσωσης από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας για να προμηθεύουν τους πληγέντες με πόσιμο νερό, τρόφιμα, σκηνές και κουβέρτες.

Σεισμός στο Μαρόκο: «Συντετριμμένος» ο Εμανουέλ Μακρόν

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ανέφερε σήμερα σε σχετική του δήλωση πως είναι «συντετριμμένος από τον καταστροφικό σεισμό στο Μαρόκο». «Νιώθουμε όλοι συντετριμμένοι μετά τον καταστροφικό σεισμό στο Μαρόκο. Η Γαλλία είναι έτοιμη να βοηθήσει παρέχοντας άμεσα βοήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μακρόν με ανάρτησή του στο Twitter.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Γάλλος πρόεδρος έστειλε και επιστολή προς τον βασιλιά του Μαρόκου Μοχάμεντ ΣΤ', στην οποία εξέφρασε τη «μεγάλη συγκίνηση» και τη «βαθιά του θλίψη» μπροστά στη «τρομερή τραγωδία».

«Οι σκέψεις μου βρίσκονται ιδιαίτερα στις οικογένειες και τους οικείους των αγνοούμενων θυμάτων καθώς και στους τραυματίες», τόνισε στην επιστολή του ο Μακρόν, εκφράζοντας τα «συλλυπητήρια του και αυτά του γαλλικού λαού».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM
Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM
Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Διεθνή / Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Ο Μασκ αντέδρασε οργισμένα στις αιχμές της Oates, αποκαλώντας τις «ψεύτικες» και τη συγγραφέα «κακεντρεχή», ενώ υποβάθμισε και το έργο της με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
LIFO NEWSROOM